Louis Roederer Brut Vintage (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Champagne
Appelatie
Champagne
Wijn type
Champagne
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinot Noir, Chardonnay
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 341,75
Aantal:  

Louis Roederer Brut Vintage (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Brut Premier is een blend van drie druivenrassen van minimaal vier oogstjaren. De vins de réserve (6 tot 10%, jaarlijks wisselend), die worden toegevoegd na de dosage zijn gemiddeld 8 tot 10 jaar oud en bepalen in hoge mate de stijl van de wijn, waarbij men alleen de betere jaren neemt. De Brut Vintage rijpt minimaal 4 jaar op fles alvorens in de handel gebracht te worden.

Proefnotities

Deze Champagne is complex, intens en heeft body. Geuren van amandel, rijpe fruittonen en een hint van noten. De smaak is rijp en men proeft een intens lange afdronk.

Eten & Drinken

Aan tafel is de Vintage Champagne een mooie begeleider van de fijne keuken, een plateau des fruits de mer kent geen beter gezelschap, maar ook bij kalfsvlees een uitstekende keus.

Algemeen

De naam Louis Roederer bestaat pas sinds 1833, maar de oprichting gaat terug naar het jaar 1760, onder de naam Dubois Père Fils. Louis Roederer was een hardwerkende man die met succes zijn champagnes verkocht in het buitenland. Roederer's hartenaas was Rusland. Dankzij haar investeringen is Roederer inmiddels één van de succesvolste onafhankelijke champagnehuizen. Naast de ruim 200 hectaren uitzonderlijk goede, grotendeels grand cru wijngaarden bezit Roederer wijnbedrijven over de hele wereld. Ramos Pinto, Les Domaines Ott, Château de Pez en Château Haut-Beauséjour zijn de bekendste. Ongeveer 70% van de benodigde druiven voor de champagne komt van eigen wijngaarden, wat zeer uniek is.

Details

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot