Löwengang Chardonnay  Tenutae Lageder Magnum
Land
Italie
Streken
Alto Adige
Appelatie
Alto Adige
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
12,5 %
Inhoud:
1,5
€ 110,00
Aantal:  

Löwengang Chardonnay Tenutae Lageder Magnum

Doos van 1 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Löwengang Chardonnay Tenutae Lageder ondergaan een korte koude inweking voor het persen. De wijn vergist, met eigen natuurlijke gistcellen, gevolgd door 11 maanden, op het eigen fijne bezinksel, opgevoed in barriques van Frans eikenhout, waarvan 50% nieuw.

Proefnotities

Löwengang Chardonnay Tenutae Lageder is de onbetwiste top van Alto Adige in Noord-Italië. Alois Lageder werd uitgekozen tot Italië’s wijnmaker van het jaar. Zijn wijnen werden bekroond met de felbegeerde ‘ Tre Bicchieri’ in de Gambero Rosso gids. Schitterende wijnen worden hier gemaakt. De export staat onder leiding van Urs Vetter.

Onder leiding van Lageder wordt onder de naam 'Riff' een uitstekende en betaalbare wijn op de markt gebracht. Onder de naam Tenutae lageder brengen zij hun bio-dynamische wijnen uit.

Eten & Drinken

Heerlijke Chardonnay wijn geschikt als aperitief, bij voorgerechten, salades, zeevis en schelp-/schaaldieren, kip en pastagerechten.

Algemeen

De onbetwiste top van Alto Adige in Noord-Italië. Alois Lageder werd uitgekozen tot Italië’s wijnmaker van het jaar. Zijn wijnen werden bekroond met de felbegeerde ‘ Tre Bicchieri’ in de Gambero Rosso gids. Schitterende wijnen worden hier gemaakt. De export staat onder leiding van Urs Vetter. Onder leiding van Lageder wordt onder de naam 'Riff' een uitstekende en betaalbare wijn op de markt gebracht.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot