Lucien Crochet Sancerre Pinot Rosé
Land
Frankrijk
Streken
Loire
Appelatie
Sancerre
Wijn type
Rose wijn
Jaargang:
2010
Druivensoort:
Pinot Noir
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,75
€ 139,95
Aantal:  

Lucien Crochet Sancerre Pinot Rosé

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Lucien Crochet staat te boek in de Sancerre als de wijnmaker, die altijd op zoek is naar hi-tech toepassingen om zijn wijnen nóg beter te maken. Het kleine wijnbedrijf produceert prachtige, raszuivere Sancerres, getypeerd door een clean, knisperend karakter, mooie zuren en een fundament van goed waarneembare mineralen. Zijn rosé is een specialiteit. De korte inwerking van de schillen geeft een fraaie, zachtroze kleur en iets meer rondeur dan de witte Sancerres.

Proefnotities

Lucien Crochet Sancerre Pinot Rosé is koperkleurig, verrukkelijk Pinot fruit -aardbei en framboos- en een frisse, soepele, tegelijk stevige en complexe smaak met rijk geschakeerd fruit. Het kleine beetje koolzuurgas geeft hem net die extra levendigheid die rosé nodig heeft. Dit is een rosé met allure.

Eten & Drinken

Goede begeleider bij wat vettere vissoorten of bij vis met een romige saus.

Algemeen

De wijngaarden van Sancerre worden reeds genoemd in kronieken die dateren van het begin van onze jaartelling. Vanaf de 11e eeuw hebben de wijngaarden van Sancerre hebben een ware ontwikkeling meegemaakt, dit onder invloed en drang van de monniken van Augustins de Saint-Satur. De wijngaarden genoten vooral bekendheid door hun rode wijn. De druifluis phylloxéra maakte in de 18e eeuw een einde aan deze opgang. Na deze crisis zijn de wijnboeren zich gaan toeleggen op het verbouwen van de Sauvignon Blanc, en met resultaat. In 1936 zijn deze pogingen beloond met het toekennen van de status: “ Appellation d’ Origine Contrôlée”.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot