Luigi Baudana Dragon Langhe Bianco (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Piemonte
Appelatie
Langhe Bianco
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay, Sauvignon blanc, Riesling en Nascetta
Alcohol-percentage:
12,5 %
Inhoud:
0,750
€ 84,95
Aantal:  

Luigi Baudana Dragon Langhe Bianco (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De oogst van de verschillende druiven voor de Luigi Baudana Dragon wijn is handmatig en de vinificatie vindt plaats bij 16 graden in RVS. Ook de lagering tot de lente is in RVS.

Proefnotities

Luigi Baudana Dragon Langhe Bianco komt uit de Luigi Baudana wijngaard. Na de overname ervan door de familie Vaira, is Giuseppe hier verantwoordelijk. Naast Chardonnay en Sauvignon Blanc wordt tegenwoordig voor deze wijn een klein deel Nascetta en Riesling van Aldo Vaira gebruikt. De oogst is handmatig en de vinificatie vindt plaats bij 16 graden in RVS. Ook de lagering tot de lente is in RVS. De wijn is lichtgeel en heeft geuren van bloemen en fruitige tonen. De smaak is rond met een sappige ondertoon van rijp fruit.

Eten & Drinken

Heerlijke wijn als aperitief, bij salades en als begeleider van vis en gevogelte.

Algemeen

G.J. Vajra is een bijzonder familiebedrijf uit Piemonte dat door veel innovatie en samenwerking met de universiteit van Turijn een reputatie heeft opgebouwd waarmee zij tot de top van de Barolo behoren. De familie Vaira produceert hun Barolo’s op traditionele wijze: nadruk op elegantie met een verfijnd bouquet en een gebalanceerde smaak.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot