Luigi Bosca Chardonnay (doos 6)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Luján de Cujo
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 84,95
Aantal:  

Luigi Bosca Chardonnay (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Luigi Bosca Chardonnay worden voorzichtig geperst, waarna men ze tien tot twaalf uur laat weken in roestvrijstalen tanks, gevolgd door pneumatisch persen. Na een rustperiode van 24 uur begint het fermenteringsproces, dat voor de helft plaatsvindt in vaten van Frans eiken en voor de andere helft in roestvrij-stalen tanks. Vervolgens mengt men de wijn en laat deze nog zes maanden rusten, voordat ze gebotteld wordt. Het resultaat is een wijn met een goudgele kleur, een elegante neus (vanille, abrikoos en limoen) en een intens en complex boeket. Deze wijn komt uit streek Lujan de Cuyo 15 kilometer ten zuiden van Mendoza Stad op een hoogte van 1.060 meter aan de oostelijke kant van de Andes.

Proefnotities

Luigi Bosca Chardonnay is een goudgele wijn met een bouquet van citrus, appeltjes en een beschaafde vanilletoon die duidt op een kortstondige lagering op eikenhout en een volle, tikje 'boter' smaak. Verrassende kwaliteit uit dit mooie wijngebied op de uitlopers van het Andes-gebergte.

Eten & Drinken

Heerlijk bij kip of kalfsvlees, combineert perfect met diverse vissoorten als bijvoorbeeld zeebaars, zwaardvis, tong of tonijn.

Algemeen

Leoncio Arizu, in 1890 als zevenjarige van Spanje geëmigreerd naar Argentinië, begon in 1908 als manager van het wijnbedrijf van zijn oom Balbino. Sinds de wijnen als 'Luigi Bosca' in 1984 op de internationale markt kwamen, verwierven ze een grote reputatie door hun intensiteit, fruit en diepgang. De familie Arizu brengt drie series op de markt: 'Finca La Linda', 'Luigi Bosca Reserva' en als topserie de bijzondere 'Selectos de Familia Arizu', met als paradepaardjes de prachtige 'Gala-wijnen'. Luigi Bosca was de eerste wijnmaker die werd geclassificeerd voor een C.D.O. (Cuyo Denomination de Origin) en hiermee kwaliteitswijnen vestigde in Argentinië. Op dit moment is de 4e generatie van de familie Arizu werkzaam in deze Argentijnse Bodega. Luigi Bosca in nummer één in het premium wijnsegment in Argentinië.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot