Luigi Bosca De Sangre (doos 6)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Mendoza
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah
Alcohol-percentage:
14,5%
Inhoud:
0,75
€ 109,95
Aantal:  

Luigi Bosca De Sangre (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Luigi Bosca De Sangre wijn ondergaan een traditionele vinificatie met 14 maanden rijping op nieuwe Franse en Amerikaanse eiken vaten.

Proefnotities

Luigi Bosca De Sangre is een machtige en krachtige wijn, heerlijk gul en zacht. In de smaak rijp bosfruit en prachtige tannines. Het is een intense klassieke wijn. De Sangre kan zeker tien tot vijftien jaar de kelder in, maar hij is zo toegankelijk dat hij ook direct al gedronken kan worden.

Eten & Drinken

Fantastisch bij mooi rood vlees, wild en harde kazen.

Algemeen

Leoncio Arizu, in 1890 als zevenjarige van Spanje geëmigreerd naar Argentinië, begon in 1908 als manager van het wijnbedrijf van zijn oom Balbino. Sinds de wijnen als 'Luigi Bosca' in 1984 op de internationale markt kwamen, verwierven ze een grote reputatie door hun intensiteit, fruit en diepgang. De familie Arizu brengt drie series op de markt: 'Finca La Linda', 'Luigi Bosca Reserva' en als topserie de bijzondere 'Selectos de Familia Arizu', met als paradepaardjes de prachtige 'Gala-wijnen'. Luigi Bosca was de eerste wijnmaker die werd geclassificeerd voor een C.D.O. (Cuyo Denomination de Origin) en hiermee kwaliteitswijnen vestigde in Argentinië. Op dit moment is de 4e generatie van de familie Arizu werkzaam in deze Argentijnse Bodega. Luigi Bosca in nummer één in het premium wijnsegment in Argentinië.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot