La Linda Tempranillo (doos 6)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Maipú
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Tempranillo
Alcohol-percentage:
13,0%
Inhoud:
0,75
€ 49,95
Aantal:  

La Linda Tempranillo (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Bij de rijping van deze La Linda Tempranillo heeft men microbiologische stabilisatie toegepast. Gedurende 6 maanden wordt de wijn opgeslagen in kleine vaten van Amerikaans eiken en daarna op andere vaten overgebracht totdat hij gebotteld wordt. De wijn blijft gedurende 4-6 maanden op fles bij temperaturen onder e 18 graden alvorens geëtiketteerd te worden. De druiven komen van de wijngaarden in Barrancas, gemeente Maipu, 25 km ten zuidoosten van Mendoza stad, op 800 m. boven zeeniveau.

Proefnotities

La Linda Tempranillo is een violet rode wijn met aroma's van zwarte bessen en rijpe pruimen. Intens, heel veel body, complex, meteen een fluweelzachte afdronk. Rijpe tannines vermengen zich met vanille door de 6 maanden rijping op Amerikaans eiken.

Eten & Drinken

Heerlijk bij rood vlees, klein wild, patrijs, kwartel en lamsvlees.

Algemeen

Leoncio Arizu, in 1890 als zevenjarige van Spanje geëmigreerd naar Argentinië, begon in 1908 als manager van het wijnbedrijf van zijn oom Balbino. Sinds de wijnen als 'Luigi Bosca' in 1984 op de internationale markt kwamen, verwierven ze een grote reputatie door hun intensiteit, fruit en diepgang. De familie Arizu brengt drie series op de markt: 'Finca La Linda', 'Luigi Bosca Reserva' en als topserie de bijzondere 'Selectos de Familia Arizu', met als paradepaardjes de prachtige 'Gala-wijnen'. Luigi Bosca was de eerste wijnmaker die werd geclassificeerd voor een C.D.O. (Cuyo Denomination de Origin) en hiermee kwaliteitswijnen vestigde in Argentinië. Op dit moment is de 4e generatie van de familie Arizu werkzaam in deze Argentijnse Bodega. Luigi Bosca in nummer één in het premium wijnsegment in Argentinië.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot