La Linda Torrontés (doos 6)
Land
Argentinie
Streken
Cafayate
Appelatie
Salta
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Torrontes
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 49,95
Aantal:  

La Linda Torrontés (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de La Linda Torrontés ondergaan een moderne vinificatie met controle van de temperatuur.

Proefnotities

De Finca La Linda Torrontès heeft een heldere gele kleur. In de geur aroma's met tonen van rozengeuren en een beetje lavendel. De smaak is fruitig en bloemig. Goed gebalanceerde en intense smaak met een fijne zuurgraad. Daarbij het bloemige karakter dat bij Torrontès hoort. De afdronk is soepel en fris.

Eten & Drinken

Bijzonder uitnodigende frisse aromatische wijn. Lekker bij salades, gegrilde vis, schaal- en schelpdieren, tapas, Oosterse en mediterrane gerechten en kruidige quiches. Ook als aperitief geschikt.

Algemeen

Leoncio Arizu, in 1890 als zevenjarige van Spanje geëmigreerd naar Argentinië, begon in 1908 als manager van het wijnbedrijf van zijn oom Balbino. Sinds de wijnen als 'Luigi Bosca' in 1984 op de internationale markt kwamen, verwierven ze een grote reputatie door hun intensiteit, fruit en diepgang. De familie Arizu brengt drie series op de markt: 'Finca La Linda', 'Luigi Bosca Reserva' en als topserie de bijzondere 'Selectos de Familia Arizu', met als paradepaardjes de prachtige 'Gala-wijnen'. Luigi Bosca was de eerste wijnmaker die werd geclassificeerd voor een C.D.O. (Cuyo Denomination de Origin) en hiermee kwaliteitswijnen vestigde in Argentinië. Op dit moment is de 4e generatie van de familie Arizu werkzaam in deze Argentijnse Bodega. Luigi Bosca in nummer één in het premium wijnsegment in Argentinië.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot