Luigi Bosca Syrah (doos 6)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Maipú
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Syrah
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 84,95
Aantal:  

Luigi Bosca Syrah (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Luigi Bosca Syrah ondergaan een moderne vinificatie met rijping op houten vaten. De wijngaarden liggen in de Maipu streek, 25 km ten zuidwesten van Mendoza stad, op een hoogte van 800 m boven zeeniveau.

Proefnotities

Luigi Bosca Syrah heeft een intense rood purperen kleur en geuren van zwarte pruimen en vanille. Deze rode wijn is kruidig, heeft een "droge" neus, is fruitig, met milde tannines en een goede zuurgraad. De afdronk is zacht.

Eten & Drinken

Lekkere rode wijn bij rood vlees, wild en kaas.

Algemeen

Leoncio Arizu, in 1890 als zevenjarige van Spanje geëmigreerd naar Argentinië, begon in 1908 als manager van het wijnbedrijf van zijn oom Balbino. Sinds de wijnen als 'Luigi Bosca' in 1984 op de internationale markt kwamen, verwierven ze een grote reputatie door hun intensiteit, fruit en diepgang. De familie Arizu brengt drie series op de markt: 'Finca La Linda', 'Luigi Bosca Reserva' en als topserie de bijzondere 'Selectos de Familia Arizu', met als paradepaardjes de prachtige 'Gala-wijnen'. Luigi Bosca was de eerste wijnmaker die werd geclassificeerd voor een C.D.O. (Cuyo Denomination de Origin) en hiermee kwaliteitswijnen vestigde in Argentinië. Op dit moment is de 4e generatie van de familie Arizu werkzaam in deze Argentijnse Bodega. Luigi Bosca in nummer één in het premium wijnsegment in Argentinië.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot