Lustau Reserva Fino Jarana (6 flessen)
Land
Spanje
Streken
Jerez
Appelatie
Jerez
Wijn type
Sherry
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Blend
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,750
€ 94,95
Aantal:  

Lustau Reserva Fino Jarana (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Fino Jarana ondergaan een koele vergisting, worden gerijpt onder flor en versterkt met wijnalcohol (15,5%). Rijping in houten vaten volgens solera-systeem.

Proefnotities

Lustau Reserva Fino Jarana is fonkelend geel van kleur. Hij heeft een delicate, ziltige geur met een amandelnuance en een kruidige toets. Strak droge, volle, zuiver, elegante smaak met een excellente afdronk.

Eten & Drinken

Voortreffelijk als aperitief, bij tapas, schelp- en schaaldieren, mosselen, Serrano ham, plakjes Chorizo, gamba´s in knoflook, olijven, gerookte spijzen, koud vlees, paella, sushi en harde kazen.

Algemeen

Het indrukwekkende bodegacomplex van Emilio Lustau (sinds 1896) bevindt zich in het hart van Jerez, de trotse hoofdstad van het sherry gebied in Andalusië. Eigenlijk heet de stad Jerez de la Frontera, omdat het lange tijd op de grens lag van een Moorse en Christelijke invloedssfeer. Wat maakt de sherry’s van Lustau zo bijzonder? Naast de grote bodega’s kent de sherry streek de zogenaamde almacenistas, ‘voorraadhouders’ van kleine hoeveelheden bijzondere sherry. Emilio Lustau is van oorsprong zo’n almacenista. In de bodega van Lustau liggen ruim 20.000 vaten, een monumentale wijnkelder met schitterende sherry’s.

Details

Manuel Lozano is de capataz (keldermeester) van Lustau. Hij weet hoe het bijzondere karakter van sherry ontstaat. Lozano: “Onze sherry’s zijn het resultaat van een zorgvuldige selectie van de beste wijnen die met wijnalcohol zijn versterkt en vervolgens in de solera een delicaat rijpingsproces ondergaan”. Naast de standaardserie (fino, medium dry en oloroso), rijpen in Lustau’s bodega de fantastische Lustau Reserva sherry’s. En in Lustau’s schatkamer tenslotte worden de befaamde almacenista-wijnen gekoesterd: kleine hoeveelheden bijzondere topsherry’s met een unieke smaak. Ze zijn afkomstig van kleine, traditionele bodegas waar de kunst van het rijpen van oude sherry’s generaties lang van vader op zoon is overgeleverd. De gemiddelde leeftijd van deze juwelen varieert van 30 tot 60 jaar.Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot