Lustau Reserva Manzanilla Papirusa (6 flessen)
Land
Spanje
Streken
Jerez
Appelatie
Jerez
Wijn type
Sherry
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Blend
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,375
€ 44,95
Aantal:  

Lustau Reserva Manzanilla Papirusa (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Manzanilla Papirusa ondergaan een koele vergisting worden gerijpt onder flor en versterkt met wijnalcohol (15,5%). Rijping in houten vaten volgens solera-systeem in het kustplaatsje Sanlúcar de Barrameda.

Proefnotities

Lustau Reserva Manzanilla Papirusa is fonkelend licht goudgeel van kleur. Hij heeft een delicate, frisse, licht ziltige geur met een citroenschil nuance en een fraaie amandeltoets. Heerlijk fris, droog, levendig en elegant van smaak.

Eten & Drinken

Prachtig als aperitief, bij tapas, bij geroosterde amandelen, olijven, Serrano ham, schelp- en schaaldieren, paella, torilla´s, harde kazen en Hollandse nieuwe haring.

Algemeen

Het indrukwekkende bodegacomplex van Emilio Lustau (sinds 1896) bevindt zich in het hart van Jerez, de trotse hoofdstad van het sherry gebied in Andalusië. Eigenlijk heet de stad Jerez de la Frontera, omdat het lange tijd op de grens lag van een Moorse en Christelijke invloedssfeer. Wat maakt de sherry’s van Lustau zo bijzonder? Naast de grote bodega’s kent de sherry streek de zogenaamde almacenistas, ‘voorraadhouders’ van kleine hoeveelheden bijzondere sherry. Emilio Lustau is van oorsprong zo’n almacenista. In de bodega van Lustau liggen ruim 20.000 vaten, een monumentale wijnkelder met schitterende sherry’s.

Details

Manuel Lozano is de capataz (keldermeester) van Lustau. Hij weet hoe het bijzondere karakter van sherry ontstaat. Lozano: “Onze sherry’s zijn het resultaat van een zorgvuldige selectie van de beste wijnen die met wijnalcohol zijn versterkt en vervolgens in de solera een delicaat rijpingsproces ondergaan”. Naast de standaardserie (fino, medium dry en oloroso), rijpen in Lustau’s bodega de fantastische Lustau Reserva sherry’s. En in Lustau’s schatkamer tenslotte worden de befaamde almacenista-wijnen gekoesterd: kleine hoeveelheden bijzondere topsherry’s met een unieke smaak. Ze zijn afkomstig van kleine, traditionele bodegas waar de kunst van het rijpen van oude sherry’s generaties lang van vader op zoon is overgeleverd. De gemiddelde leeftijd van deze juwelen varieert van 30 tot 60 jaar.Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot