Marcel Deiss Engelgarten (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Alsace
Appelatie
Alsace 1er Cru
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Blend
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,75
€ 185,00
Aantal:  

Marcel Deiss Engelgarten (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Marcel Deiss Engelgarten ondergaan een traditionele vinificatie met controle van de temperatuur. Deze bijzondere wijngaard is onderdeel van de gemeente Bergheim en heeft specifieke eigenschappen, zo goed zelfs dat het Premier Cru waardig is. De wijngaard ligt achter het huis van Jean Michel Deiss. Het ligt op het oosten op een hoogte van 250 meter en heeft een zeer kalkrijke bodem met zand en grote kiezels zoals in de Graves van Bordeaux. Deze bodem geeft de wijn een heel mineraal karakter. Op dit perceel staan verschillende edele druivenrassen aangeplant. Deze wijn is geen Elzas maar een Engelgarten.

Proefnotities

Marcel Deiss Engelgarten heeft een bleek gele kleur. De neus is mineraal en elegant met mooie aroma’s. De complexiteit van deze wijn is verbluffend. Aroma’s van sinaasappelschil, grapefruit en honing. De smaak is perfect uitgebalanceerd. De wijn heeft elegante zuren en tevens veel diepte en kracht met een mooie finesse. Wijn met een groot bewaarpotentieel.

89 punten Parker.

Eten & Drinken

De ultieme begeleider van vis, witvlees en gevogelte.

Algemeen

Domaine Marcel Deiss behoort tot de top van de Alsace. Wijnmaker en eigenaar Jean Michel Deiss komt uit een wijnbouwers familie, die al generaties lang in Bergheim woont. Voor de biodynamisch werkende Jean Michel wordt de eigenheid van de wijn bepaald door de bodem. Het zijn dan ook niet de druivensoorten die de naam op het etiket vormen, maar zijn beroemde wijngaarden als Engelgarten, Grasberg, Schoenenbourg en Altenberg de Bergheim.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot