Marimar Estate Acero Chardonnay (6 flessen)
Land
USA
Streken
Californie
Appelatie
Russian River Valley
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
13,5 %
Inhoud:
0.75
€ 195,00
Aantal:  

Marimar Estate Acero Chardonnay (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Marimar Estate Acero Chardonnay ondergaan een moderne vinificatie met controle van de temperatuur. Deze wijn rijpt in stalen tanks.

Proefnotities

Marimar Torres heeft sinds de start van haar bedrijf in de Russian River Valley in 1986 een sterke focus op het maken van topwijnen. Alleen van Chardonnay en Pinot Noir. Uitsluitend met de druiven uit haar eigen wijngaard, met kleine opbrengsten. Deze levendige wijn zit vol fruitaroma’s waarin citroenschil overheerst. Dit wordt aangevuld door tonen van bloemen en jasmijn. De smaak is crispy en mineralig met een lange, droge afdronk als resultaat.

Eten & Drinken

Mooie combinatie met grote garnalen, rijke visgerechten en kalfsvlees.

Algemeen

Torres zou Torres niet zijn als het niet heel vroeg de grote mogelijkheden van het terroir van Russian River –in Sonoma Valley– zou hebben ontdekt. Weinigen beseffen dat het hier koel genoeg is voor chardonnay en pinot noir. De Don Miguel Wijngaard, genoemd naar de vader van broer en zus Miguel en Marimar Torres, staat onder de bezielende leiding van Marimar. Door de nabije ligging van de Stille Oceaan is het groeiseizoen lang, waardoor de druiven langzaam kunnen ontwikkelen tot volle rijpheid. Waarmee zowel de pinot noir als de chardonnay klassieke Torres-toppers zijn in de allerbeste zin.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot