Markus Molitor Alte Reben (6 flessen)
Land
Duitsland
Streken
Mosel
Appelatie
Mosel
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Riesling
Alcohol-percentage:
11,5%
Inhoud:
0,75
€ 131,70
Aantal:  

Markus Molitor Alte Reben (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De oogst is eind oktober met de hand. 100% gezond druivensap wordt meerdere uren samen met de aroma- en mineraalrijke druivenschillen ingeweekt. Daarna gist de most zeer langzaam en gekoeld spontaan, zodat de vele fruitige facetten in het aroma van de wijn zich volledig kunnen ontwikkelen. Rijping in roestvrijstalen tanks en houten vaten. Gelegen op de hellingen van de Niedermenniger Herrenberg aan de rivier de Saar. De bodem is steenhoudend en de wijnstokken zijn 50 tot 60 jaar oud.

Proefnotities

Markus Molitor Alte Reben heeft een geur die doet denken aan vuursteen, witte peper, kruidnagel, cardamom, gele appel, kweepeer en nectarine. Mooie zuren en prachtige mineralen in de smaak. Zeer complex en rijk. Fijne en lang aanhoudende afdronk met een breed smaken palet.

90 punten Parker!

Eten & Drinken

Een wijn om bij te watertanden, bijvoorbeeld in combinatie met krokante calamaris of gegrilde baars. Ook heerlijk bij een salade met waterkers en mint, noten en chili-limoen vinaigrette.

Algemeen

Markus Molitor was slechts 20 jaar oud toen hij in 1984 het gelijknamige wijngoed overnam. Hij staat bekend om het produceren van een zeer aparte stijl van Moezel riesling: vrij stevig gestructureerd met aanvankelijk zeer sterke gisttonen en veel bodemimpressie. De wijngaarden zijn voor 94% met Riesling beplant en voor de rest bestaat de aanplant uit Weissburgunder (Pinot-Blanc) en Spätburgunder (Pinot-Noir). De oogst gebeurt opmerkelijk laat in het seizoen en uitsluitend met de hand in selectieve plukgangen. Het aandeel dat op eikenhouten vaten rijpt is momenteel ongeveer 40%, maar Markus Molitor wil dit verhogen naar 60%, want hij is van mening dat alle hoge kwaliteitswijnen ten minste enige tijd op eikenhouten vaten moeten rijpen. De wijnen van Markus Molitor vallen zeer regelmatig in de prijzen en het wijnhuis werd begin 2006 verkozen tot beste producent in de categorie Riesling Feinherb, Riesling Spätlese.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot