Markus Molitor Beerenauslese Riesling
Land
Duitsland
Streken
Mosel
Appelatie
Mosel
Wijn type
Dessert wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Riesling
Alcohol-percentage:
7,0%
Inhoud:
0,375
€ 37,95
Aantal:  

Markus Molitor Beerenauslese Riesling

Doos van 1 stuk(s)

Vinificatie

De oogst is in november, waarna de druiven voorzichtig worden gekneusd waarbij de schillen enkele uren meegisten. De temperatuur wordt tijdens de gisting zeer laag gehouden, waardoor de wijn zeer langzaam rijpt en het fruit tot volle expressie komt. De Moezel, samen met de Saar Ruwer valleien zijn de grootste en belangrijkste gebieden voor de groei van de Riesling druif. De bodem bestaat voornamelijk uit leisteen en steen. De druiven voor deze nobele wijn komen van wijngaarden uit de Midden-Moezel streek met wijnstokken van meer dan 100 jaar oud.

Proefnotities

Markus Molitor Beerenauslese Riesling heeft aroma’s van gedroogde perzik, peer, sinaasappelschil, abrikoos en peper. Zeer geconcentreerd, stevig en sappig met romige zuren. Perfecte balans van zoet en zuur. Een lange geconcentreerde finale met smaken van gedroogd fruit en acacia honing. Overweldigend !

92 punten Wine Spectator

Eten & Drinken

Aanbevolen bij Roquefort , ganzenlever maar ook fruit cake, bittere chocolade en desserts. Deze wijn kan nog makkelijk 30 jaar ouderen.

Algemeen

Markus Molitor was slechts 20 jaar oud toen hij in 1984 het gelijknamige wijngoed overnam. Hij staat bekend om het produceren van een zeer aparte stijl van Moezel riesling: vrij stevig gestructureerd met aanvankelijk zeer sterke gisttonen en veel bodemimpressie. De wijngaarden zijn voor 94% met Riesling beplant en voor de rest bestaat de aanplant uit Weissburgunder (Pinot-Blanc) en Spätburgunder (Pinot-Noir). De oogst gebeurt opmerkelijk laat in het seizoen en uitsluitend met de hand in selectieve plukgangen. Het aandeel dat op eikenhouten vaten rijpt is momenteel ongeveer 40%, maar Markus Molitor wil dit verhogen naar 60%, want hij is van mening dat alle hoge kwaliteitswijnen ten minste enige tijd op eikenhouten vaten moeten rijpen. De wijnen van Markus Molitor vallen zeer regelmatig in de prijzen en het wijnhuis werd begin 2006 verkozen tot beste producent in de categorie Riesling Feinherb, Riesling Spätlese.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot