Markus Molitor Brauneberger Mandelgraben Pinot Noir 1-ster (6 flessen)
Land
Duitsland
Streken
Mosel
Appelatie
Mosel
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinot Noir
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 203,70
Aantal:  

Markus Molitor Brauneberger Mandelgraben Pinot Noir 1-ster (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Brauneberger Mandelgraben Pinot Noir ondergaan een traditionele vinificatie met controle van de temperatuur gevolgd door lagering op Franse eiken vaten gedurende 14 maanden De wijngaarden zijn gelegen in Traben-Trarbach en Graach. De bodem bestaat voornamelijk uit leisteen en keien.

Proefnotities

Markus Molitor Brauneberger Mandelgraben Pinot Noir * is een mooie helder rode wijn. Complexe en verfijnde neus met elegantie. Heerlijke aroma’s van kersen, blauwe bessen, tabak, pure chocolade, vanille en drop. Zachte, geconcentreerde en elegante wijn. In de smaak heeft de wijn frisse zuren en elegante tannine. De wijn heeft een hoge mineraliteit en verfijning en een lange afdronk met een zachte frisheid. Grote lengte.

Eten & Drinken

Te serveren bij rood vlees, lamsvlees en rijpe kaassoorten.

Algemeen

Markus Molitor was slechts 20 jaar oud toen hij in 1984 het wijngoed Haus Klosterberg overnam. Het wijngoed, dat acht generaties terug gaat, heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt. Inmiddels is het bedrijf 38 hectare groot en één van de grootste privé-bezittingen in de Moezel, met een wereldwijde bekendheid.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot