Markus Molitor Wehlener Klosterberg Pinot Blanc 3-sterren
Land
Duitsland
Streken
Mosel
Appelatie
Mosel
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinot Blanc
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 47,95
Aantal:  

Markus Molitor Wehlener Klosterberg Pinot Blanc 3-sterren

Doos van 1 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Wehlener Klosterberg Pinot Blanc ondergaan een traditionele vinificatie met controle van de temperatuur. Gelegen op de steile hellingen van de Wehlener Klosterberg. De bodem bestaat voornamelijk uit leisteen. Hoe meer sterren achter de naam, hoe beter de kwaliteit.

Proefnotities

Markus Molitor Wehlener Klosterberg Pinot Blanc *** heeft een stevige, volle smaak, die wat tendeert naar Chardonnay. Aroma’s van peer, reine-claude, karamel, vanille en koffie. Weelderig en complex. Zonder meer een goed glas wijn. In de afdronk herkent men een geroosterde smaak, vuursteen en kamille.

Eten & Drinken

Te serveren bij gans, ganzenlever of duif.

Algemeen

Markus Molitor was slechts 20 jaar oud toen hij in 1984 het gelijknamige wijngoed overnam. Hij staat bekend om het produceren van een zeer aparte stijl van Moezel riesling: vrij stevig gestructureerd met aanvankelijk zeer sterke gisttonen en veel bodemimpressie. De wijngaarden zijn voor 94% met Riesling beplant en voor de rest bestaat de aanplant uit Weissburgunder (Pinot-Blanc) en Spätburgunder (Pinot-Noir). De oogst gebeurt opmerkelijk laat in het seizoen en uitsluitend met de hand in selectieve plukgangen. Het aandeel dat op eikenhouten vaten rijpt is momenteel ongeveer 40%, maar Markus Molitor wil dit verhogen naar 60%, want hij is van mening dat alle hoge kwaliteitswijnen ten minste enige tijd op eikenhouten vaten moeten rijpen. De wijnen van Markus Molitor vallen zeer regelmatig in de prijzen en het wijnhuis werd begin 2006 verkozen tot beste producent in de categorie Riesling Feinherb, Riesling Spätlese.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot