Markus Molitor Wehlener Klosterberg Pinot Blanc 1-ster
Land
Duitsland
Streken
Mosel
Appelatie
Mosel
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinot Blanc
Alcohol-percentage:
13,0%
Inhoud:
0,75
€ 19,95
Aantal:  

Markus Molitor Wehlener Klosterberg Pinot Blanc 1-ster

Doos van 1 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Wehlener Klosterberg Pinot Blanc worden eind november met de hand geplukt. 100% gezond druivensap wordt meerdere uren samen met de aroma- en mineraalrijke druivenschillen ingeweekt. Daarna gist de most zeer langzaam en gekoeld spontaan, zodat de vele fruitige facetten in het aroma van de wijn zich volledig kunnen ontwikkelen. Rijping op Franse barriques. Het droesem wordt verwijderd, zodat zich een wijn met een fijne structuur kan ontwikkelen. Gelegen op de steile hellingen van de Wehlener Klosterberg. De bodem bestaat voornamelijk uit leisteen met rijk ijzergehalte.

Proefnotities

Markus Molitor Wehlener Klosterberg Pinot Blanc * is een krachtige witte wijn. Heerlijke geuren van bloemen en vers wit fruit. Volle, elegante smaak. De zuren zijn mooi in balans met perfect geïntegreerd hout en aroma's van toast. Mineralen in de afdronk.

Eten & Drinken

Heerlijke wijn bij salades met rundvlees of gegrilde vissoorten als dorade.

Algemeen

Markus Molitor was nog maar 20 jaar oud toen hij in 1984 het wijngoed Haus Klosterberg overnam. Het wijngoed, dat acht generaties terug gaat, heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt. Inmiddels is het bedrijf 38 hectare groot en één van de grootste privé-bezittingen in de Moezel en geniet het ook een grote bekendheid.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot