Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Auslese Trocken 1-ster
Land
Duitsland
Streken
Mosel
Appelatie
Mosel
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Riesling
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,75
€ 35,95
Aantal:  

Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Auslese Trocken 1-ster

Doos van 1 stuk(s)

Vinificatie

De oogst is laat in het jaar, waarna de druiven voorzichtig worden gekneusd waarbij de schillen enkele uren meegisten. De wijngaard is zuid-zuidwest gelegen op een zeer steile leisteen helling. De opbrengst van de 60 tot 100 jaar oude, niet geënte, wijnstokken is bijzonder laag: 30-50 hl. per hectare.

Proefnotities

Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Auslese Trocken * is een intense wijn met aroma’s van mineralen, abrikoos en limoen met een geweldig langgerekte afdronk.

Eten & Drinken

Serveren bij Oosters gekruide gerechten, rijpe blauwschimmel kazen en paté’s. De wijn is nu op dronk maar kan moeiteloos 25 jaar bewaard worden.

Algemeen

Markus Molitor was slechts 20 jaar oud toen hij in 1984 het gelijknamige wijngoed overnam. Hij staat bekend om het produceren van een zeer aparte stijl van Moezel riesling: vrij stevig gestructureerd met aanvankelijk zeer sterke gisttonen en veel bodemimpressie. De wijngaarden zijn voor 94% met Riesling beplant en voor de rest bestaat de aanplant uit Weissburgunder (Pinot-Blanc) en Spätburgunder (Pinot-Noir). De oogst gebeurt opmerkelijk laat in het seizoen en uitsluitend met de hand in selectieve plukgangen. Het aandeel dat op eikenhouten vaten rijpt is momenteel ongeveer 40%, maar Markus Molitor wil dit verhogen naar 60%, want hij is van mening dat alle hoge kwaliteitswijnen ten minste enige tijd op eikenhouten vaten moeten rijpen. De wijnen van Markus Molitor vallen zeer regelmatig in de prijzen en het wijnhuis werd begin 2006 verkozen tot beste producent in de categorie Riesling Feinherb & Riesling Spätlese.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot