Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Eiswein
Land
Duitsland
Streken
Mosel
Appelatie
Mosel
Wijn type
Dessert wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Riesling
Alcohol-percentage:
7,5%
Inhoud:
0,38
€ 95,00
Aantal:  

Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Eiswein

Doos van 1 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Eiswein ondergaan een traditionele vinificatie met controle van de temperatuur. De Moezel, samen met de Saar Ruwer vallei zijn de grootste en belangrijkste gebieden voor de groei van de Riesling druif. De bodem bestaat voornamelijk uit leisteen. De opbrengst van de gemiddeld 100 jaar oude, niet geënte wijnstokken is ± 20 hl. per hectare.

Proefnotities

Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Eiswein heeft een prachtige, rijke, diepe gouden kleur. Intense neus met aroma’s van marmelade en rozijnen. Aards, mineralig, heel compleet en diep. Opvallende frisse zuren op de achtergrond.

Eten & Drinken

Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Eiswein past perfect bij blauwschimmel kazen, ganzenlever en fruit, of om zo in stilte van te genieten.

Algemeen

Markus Molitor was slechts 20 jaar oud toen hij in 1984 het wijngoed Haus Klosterberg overnam. Het wijngoed, dat acht generaties terug gaat, heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt. Inmiddels is het bedrijf 38 hectare groot en één van de grootste privé-bezittingen in de Moezel, met een wereldwijde bekendheid.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot