Marques de Riscal Finca Montico (6 flessen)
Land
Spanje
Streken
Duero
Appelatie
Rueda
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Verdejo
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 119,95
Aantal:  

Marques de Riscal Finca Montico (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Zeer uitgebreide herbeplanting van de inheemse druivensoorten uit het gebied, met name Verdejo, heeft geleid tot de productie van een nieuwe generatie frisse, jonge, zeer fruitige wijnen. Tegenwoordig beschikken bijna alle bodega’s over roestvrijstalen vinificatie-apparatuur en gebruikt men (om oxidatie te voorkomen) nachtelijk machinaal oogsten en inert gas op de druiven tijdens het transport van de wijngaard naar de persen. Door het grote verschil in dag- en nachttemperaturen, ontwikkelen de druiven hun typische aromatische karakter.

Proefnotities

Marques de Riscal Finca Montico is een stuivende droge witte wijn, fruitig en vol van smaak. De smaak kenmerkt zich door impressies van grapefruit, anijs en verfrissende zuren. De afdronk is rond, zacht en fris.

Eten & Drinken

Aanbevolen bij kalfsvlees en vis in romige sauzen. Heerlijk glas om als aperitief te drinken, verder een fantastische gastronomische wijn.

Algemeen

Marqués de Riscal, een van de grote namen in La Rioja heeft de laatste jaren furore gemaakt met haar moderne, sublieme witte wijnen uit de Rueda, én met deze ronduit fantastische rode wijn uit het gebied Castilla y León. Deze wijn is het resultaat van een zorgvuldige selectie van rijp en gaaf fruit uit de beste wijngaarden en een meesterlijke vinificatie die met grote aandacht wordt gecontroleerd.. Het succes is mede te danken aan Monsieur Paul Pontallier, technisch directeur van Château Margaux en Guy Guimberteau, werkzaam aan Instituut voor Oenologie in Bordeaux, beide eminente figuren in de Bordelaise wijnwereld.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot