Marques de Riscal Limousin Reserva (6 flessen)
Land
Spanje
Streken
Duero
Appelatie
Rueda
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Verdejo
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,75
€ 99,95
Aantal:  

Marques de Riscal Limousin Reserva (6 flessen)

Doos van 12 stuk(s)

Vinificatie

De productie van deze bijzondere, robuuste witte wijn geschiedt volgens de methode van 'koude maceratie', waardoor enkele specifieke kenmerken ontstaan: veel aroma, veel fruit en veel frisheid. De alcoholische vergisting vindt plaats in Frans eiken vaten, gevolgd door rijping op de schillen (sur-lie) tot wel 7 maanden lang (op datzelfde Limousin eiken), ook weer om zoveel mogelijk geur- en smaakextracten in de wijn te krijgen. In perfecte harmonie met het hout!

Proefnotities

Marques de Riscal Limousin Reserva is het overtuigende bewijs, dat de Verdejo-druif zich als geen ander leent voor opvoeding op eiken. De wijn heeft een intense, gouden kleur. In de neus een rijk parfum, vol nuances, heel geraffineerd. Impressies van karamel, hints van eiken en ceder. Zachte florale tonen. In de mond vol en complex. De lange afdronk is een climax van smaak en aroma's die zo overvloedig aanwezig zijn in deze wijn. Dit een Dinerwijn van grote allure!

Eten & Drinken

Aanbevolen bij kalfsvlees en vis in romige sauzen.

Algemeen

Marqués de Riscal, een van de grote namen in La Rioja heeft de laatste jaren furore gemaakt met haar moderne, sublieme witte wijnen uit de Rueda, én met deze ronduit fantastische rode wijn uit het gebied Castilla y León. Deze wijn is het resultaat van een zorgvuldige selectie van rijp en gaaf fruit uit de beste wijngaarden en een meesterlijke vinificatie die met grote aandacht wordt gecontroleerd.. Het succes is mede te danken aan Monsieur Paul Pontallier, technisch directeur van Château Margaux en Guy Guimberteau, werkzaam aan Instituut voor Oenologie in Bordeaux, beide eminente figuren in de Bordelaise wijnwereld.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot