Marques de Riscal Marques de Arienzo (6 flessen)
Land
Spanje
Streken
Duero
Appelatie
Castilla y Léon
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Tempranillo, Graciano, Mazuelo
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 129,95
Aantal:  

Marques de Riscal Marques de Arienzo (6 flessen)

Doos van 12 stuk(s)

Vinificatie

De Marqués de Arienzo Crianza van Bodegas Herederos del Marqués de Riscal, is gemaakt van een selectie van de beste Tempranillo, Mazuelo en Graciano druiven. De wijngaarden zijn gelegen in Laguardia en Elciego. De druiven bereiken de wijnmakerij op het optimale punt van rijpheid en ondergaan daarna de alcoholische en malolactische gisting in roestvrij stalen vaten, met zeer strenge controle van de temperatuur tijdens deze processen. Nadat de gisting voltooid is rijpt de wijn gedurende 18 maanden in Amerikaans eikenhouten vaten, gevolgd door verdere veroudering en de afronding in de fles.

Proefnotities

Marques de Riscal Marques de Arienzo is een frisse, fruitige wijn met een mooie start die doet denken aan rode bessen, vermengd met de kokos en vanille aroma's van lagering op eikenhout. Vol en soepel met een lange afdronk. Een wijn met een karakter dat de kwaliteit van de druiven weerspiegelt.

Eten & Drinken

Deze structuur en de body van deze wijn maken het een perfecte match met een breed scala aan gerechten. Van pasta en peulvruchten, gevogelte en gegrild vlees tot curry's en varkensvlees.

Algemeen

Marqués de Riscal, een van de grote namen in La Rioja heeft de laatste jaren furore gemaakt met haar moderne, sublieme witte wijnen uit de Rueda, én met deze ronduit fantastische rode wijn uit het gebied Castilla y León. Deze wijn is het resultaat van een zorgvuldige selectie van rijp en gaaf fruit uit de beste wijngaarden en een meesterlijke vinificatie die met grote aandacht wordt gecontroleerd.. Het succes is mede te danken aan Monsieur Paul Pontallier, technisch directeur van Château Margaux en Guy Guimberteau, werkzaam aan Instituut voor Oenologie in Bordeaux, beide eminente figuren in de Bordelaise wijnwereld.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot