Marques de Riscal Rioja Reserva (6 flessen)
Land
Spanje
Streken
Rioja
Appelatie
Rioja Reserva
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Tempranillo
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 114,95
Aantal:  

Marques de Riscal Rioja Reserva (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De Rioja Reserva is Riscal's meest beroemde rode Rioja, hun vlaggenschip, zeg maar. Alle ervaring, kennis en kunde vinden we terug in deze ronduit fantastische wijn. Gemaakt van 100% Tempranillo uit eigen wijngaarden, handgeplukt, manueel geselecteerd (geen onrijpe druif of steeltjes gaan de persen in) en zorgvuldig gevinifieerd. Rijping geschiedt op klein Amerikaans eiken in een indrukwekkende glazen kelder. Perfect, hoe fruit, hout (vanille) en diepgang in harmonie zijn.

Proefnotities

Plezierig en opvallend in deze Rioja van Marqués de Riscal is het dropachtige karakter, terwijl het eiken discreet op de achtergrond blijft. Marques de Riscal Rioja Reserva heeft een intense kleur, die balanceert tussen tonen van amber en een krachtig robijn van de druivenschillen. De afdronk is zacht, met elegante tonen van getoast eiken, die zich plezierig ontwikkelen onder de tong.

Eten & Drinken

Aanbevolen bij rood vlees, stevige stoofgerechten, gegrild lamsvlees en wild. Door zijn kracht ook een goede begeleider van volrijpe en/of blauwe kazen.

Algemeen

Marqués de Riscal, een van de grote namen in La Rioja heeft de laatste jaren furore gemaakt met haar moderne, sublieme witte wijnen uit de Rueda, én met deze ronduit fantastische rode wijn uit het gebied Castilla y León. Deze wijn is het resultaat van een zorgvuldige selectie van rijp en gaaf fruit uit de beste wijngaarden en een meesterlijke vinificatie die met grote aandacht wordt gecontroleerd.. Het succes is mede te danken aan Monsieur Paul Pontallier, technisch directeur van Château Margaux en Guy Guimberteau, werkzaam aan Instituut voor Oenologie in Bordeaux, beide eminente figuren in de Bordelaise wijnwereld.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot