Martini Rosato (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Piemonte
Appelatie
Piemonte
Wijn type
Rose wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Blend
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,750
€ 52,95
Aantal:  

Martini Rosato (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

In 1863 geïntroduceerd in Italië en inmiddels een wereldwijd icoon. Een delicate combinatie van witte wijn, kruiden en specerijen.

Proefnotities

Martini Rosato is een drank met een levendige warme roze kleur en een krachtige geur en smaak, die wordt overheerst door kruidnagel. Een bijzonder delicaat wijnbereidingsproces en een onontbeerlijke kruidige smaak geven deze drank een verfijnd parfum en tegelijkertijd een verbazingwekkend langdurige prikkeling in de mond. Martini Rosato wordt gedronken als aperitief, puur of on the rocks.

Eten & Drinken

Het was in Turijn in het jaar 1847 dat vier plaatselijke zakenlieden een nieuw bedrijf stichtten: 'Distilleria Nazionale di Spirito da Vino'. Zo begon de befaamde geschiedenis van Martini. Weldra voegde zich bij dit kleine bedrijf een energieke verkoopagent, Alessandro Martini. In 1863 werd het eerste Martini-etiket zoals we dat nu kennen, geïntroduceerd. Een van de eerste producten van het bedrijf was een gearomatiseerde wijn, gemaakt van druiven uit de streek, kruiden en zeldzame specerijen. Maar pas na jaren experimenteren lukte het Luigi Rossi, de belangrijkste kruidenkenner en wijnbereider van het bedrijf, eindelijk die delicate combinatie te vinden van kruiden, specerijen en heerlijke wijnen die zou uitgroeien tot het wereldberoemde merk dat het nu is. Deze sublieme en nog altijd geheime melange was zo'n succes dat het weldra Italië's favoriete aperitief werd. Aan de kansen op succes in de rest van de wereld kon echter niet worden voorbij gegaan. Dankzij de ligging van het productiebedrijf in Pessione vlak naast de hoofdspoorlijn naar het belangrijke exportcentrum Genua, duurde het niet lang tot de namen Martini & Rossi in alle windstreken bekend waren.

Algemeen

Details

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot