Chateau Mentone Rosé
Land
Frankrijk
Streken
Provence
Appelatie
Provence
Wijn type
Rose wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Blend
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,75
€ 76,50
Aantal:  

Chateau Mentone Rosé

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Chateau Mentone Rosé worden geoogst vanaf eind augustus . De wijn ondergaat een moderne koele vinificatie.

Proefnotities

Chateau Mentone Rosé is een culinaire, stevige biologische rosé voor bij de maaltijd. Fris in de mond, met delicate tonen van rood fruit en witte bloemen. Met de karakteristieke roze kleur van de Provence.

Eten & Drinken

Heerlijke eet-rosé die een mooie combinatie vormt met gegrilde visgerechten en salades (niçoise). De wijn kan het beste jong gedronken worden.

Algemeen

Het Franse wijnhuis Château Mentone is gelegen aan de noordelijke kant van de Côtes de Provence. Het huis heeft 30 hectare wijngaarden in AOP Côtes de Provence. Vanwege de kalkhoudende bodem met grind en het klimaat zijn de omstandigheden gunstig voor druiven die langer rijpen. De wijngaarden van Château Mentone zijn organisch gecertificeerd sinds 2012. De wijnen, landbouwproductie, landbouwmethoden en het bottelen gaan allemaal volgens biologische methodes. Dit betekent dat er geen synthetische pesticiden, herbiciden en kunstmest worden gebruikt.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot