Miguel Torres Celeste (6 flessen)
Land
Spanje
Streken
Duero
Appelatie
DO Ribera del Duero
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Tempranillo
Alcohol-percentage:
14,5%
Inhoud:
0,75
€ 89,95
Aantal:  

Miguel Torres Celeste (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Miguel Torres Celeste ondergaat een moderne vinificatie met controle van temperatuur, daarna rijpt de wijn op eiken vaten.

Proefnotities

Miguel Torres Celeste heeft een intense kleur van bramen, een krachtig, kruidig aroma met hinten van zoethout en zwarte pepers. De smaak is fruitig met rijpe tannines, de afdronk lang en krachtig. Het is een elegante, goed gestructureerde wijn, weelderig, boordevol fruit (bramen en kersen). Even uniek als de nachtelijke hemel in de Ribera del Duero.

Eten & Drinken

De wijn smaakt uitstekend bij een grote verscheidenheid van vleesgerechten, inclusief gebraden rundvlees en klein wild.

Algemeen

Familiebedrijf Miguel Torres is uitgegroeid tot een van dé iconen van de Spaanse wijn. Dat werd mogelijk door een hechte familieband en de ambitie om te blijven groeien, met behoud van kwaliteit. Twee mannen waren cruciaal voor het in 1870 opgerichte bedrijf. Miguel Torres Carbó, overleden in 1991, stond aan de wieg van verkooptoppers Viña Sol, Gran Viña Sol, Sangre de Toro en Coronas. Zijn zoon, de huidige president, Miguel A. Torres, voegde prachtige grootheden aan het gamma toe en heeft het wijngaard bezit enorm uitgebreid. Eigen wijngaarden –maar liefst 1900 hectare– zijn essentieel. Omdat de kwaliteit vooral in de wijngaard wordt 'gemaakt', beheert Torres deze met toewijding en perfectie. Ook is er veel variatie in druiven, met de lokale tempranillo, garnacha en parellada, naast uitheemse rassen als cabernet sauvignon, pinot noir, merlot, chardonnay en gewürztraminer. De afgelopen jaren zijn veel hooggelegen wijngaarden aangekocht, voor broodnodige koelte in een warm klimaat. Dezelfde perfectie wordt gehanteerd bij het maken en opvoeden van de wijnen. De eikenhouten vaten voor de rijping worden zorgvuldig geselecteerd. Het resulteert in befaamde toppers als Mas La Plana en Grans Muralles. Tevens worden die heerlijke Gran Viña Sol, Sangre de Toro en Coronas, waar iedereen van geniet, bepaald niet vergeten. Torres maakt heerlijke wijnen voor iedereen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot