Miguel Torres Conde de Superunda (doos 6)
Land
Chili
Streken
Different Valleys
Appelatie
Different Valleys
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
cabernet sauvignon, carmenere, tempranillo, monast
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 227,50
Aantal:  

Miguel Torres Conde de Superunda (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Vinificatie van Conde de Superunda vindt als volgt plaats: 1 maand schilcontact, daarna 7 dagen alcoholische en malolactische fermentatie bij een temperatuur van 30 C. De wijngaarden liggen aan de voet van het Andes-gebergte.

Proefnotities

Vele jaren heeft Torres geëxperimenteerd met oude Chileense en Spaanse wijnstokken van verschillende variëteiten om deze wijn te produceren. Cabernet Sauvignon, Carmenère, Tempranillo en Monastrell vormen de basis van Miguel Torres Conde de Superunda, die men 24 maanden heeft laten ouderen op nieuw Nevers eikenhouten vaten.

Eten & Drinken

Een heerlijke wijn bij rood vlees en bij geroosterd vlees.

Algemeen

In 1979 kocht Miguel Torres een schitterend, maar verwaarloosd wijngoed van 200 hectare bij Curicó in Chili, aan de voet van het Andesgebergte. Hij wordt door de Chilenen nog steeds geëerd als de eerste Europeaan die 'brood' zag in de Chileense wijnbouw. Inmiddels zijn velen hem gevolgd! Behalve veel 'knowhow' bracht Miguel Torres ook Europese druiven mee, als cabernet sauvignon, sauvignon blanc en chardonnay, en natuurlijk de modernste technieken, zoals installaties voor het maken van klasse-wijnen en eikenhouten fusten. Kortom, voldoende voor een klasse-bedrijf als Torres om in een van 's werelds beste wijnklimaten prachtige wijnen te maken. 

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot