Miguel Torres Gran Coronas (6 flessen)
Land
Spanje
Streken
Catalunya
Appelatie
DO Penedes
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
2009
Druivensoort:
Cabernet Sauvignon, Tempranillo
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 84,95
Aantal:  

Miguel Torres Gran Coronas (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Gran Coronas ondergaat een moderne vinificatie met controle van temperatuur, daarna rijpt de wijn op eiken vaten.

Proefnotities

Het is een wijn met een prachtige kersenrode kleur met de glans van mahonie verkregen door zijn lange rijping. Miguel Torres Gran Coronas is elegant en rijp met volle, intense aroma's kenmerkend voor de klassieke Cabernet rond de Middellandse Zee - rijpe bramen, venkel, truffels - alsmede een heerlijke geur van rook van de lagering op eikenhout. De smaak is heel goed gestructureerd, met mooie tannines en een lange, zachte afdronk.

Eten & Drinken

De Cabernet Sauvignon-druif wordt in deze fraaie wijn aangevuld met een klein deel van de inheemse Tempranillo-druif, waardoor de wijn zijn Spaanse karakter behoudt. Dieprood en met een aroma van cederhout, leer en cassis, alsmede een rijke en volle smaak, waarin men op subtiele wijze de lagering op eiken fusten verneemt.

Algemeen

Familiebedrijf Miguel Torres is uitgegroeid tot een van dé iconen van de Spaanse wijn. Dat werd mogelijk door een hechte familieband en de ambitie om te blijven groeien, met behoud van kwaliteit. Twee mannen waren cruciaal voor het in 1870 opgerichte bedrijf. Miguel Torres Carbó, overleden in 1991, stond aan de wieg van verkooptoppers Viña Sol, Gran Viña Sol, Sangre de Toro en Coronas. Zijn zoon, de huidige president, Miguel A. Torres, voegde prachtige grootheden aan het gamma toe en heeft het wijngaard bezit enorm uitgebreid. Eigen wijngaarden –maar liefst 1900 hectare– zijn essentieel. Omdat de kwaliteit vooral in de wijngaard wordt 'gemaakt', beheert Torres deze met toewijding en perfectie. Ook is er veel variatie in druiven, met de lokale tempranillo, garnacha en parellada, naast uitheemse rassen als cabernet sauvignon, pinot noir, merlot, chardonnay en gewürztraminer. De afgelopen jaren zijn veel hooggelegen wijngaarden aangekocht, voor broodnodige koelte in een warm klimaat. Dezelfde perfectie wordt gehanteerd bij het maken en opvoeden van de wijnen. De eikenhouten vaten voor de rijping worden zorgvuldig geselecteerd. Het resulteert in befaamde toppers als Mas La Plana en Grans Muralles. Tevens worden die heerlijke Gran Viña Sol, Sangre de Toro en Coronas, waar iedereen van geniet, bepaald niet vergeten. Torres maakt heerlijke wijnen voor iedereen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot