Miguel Torres Mas Borras Pinot Noir (6 bottles)
Land
Spanje
Streken
Catalunya
Appelatie
DO Penedes
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
pinot noir
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 199,95
Aantal:  

Miguel Torres Mas Borras Pinot Noir (6 bottles)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Torres Mas Borras ondergaat een moderne vinificatie met controle van temperatuur, daarna gerijpt op eiken vaten De wijn is afkomstig uit de Mas Borras Single Vineyard in Santa M'de Miralles, Upper Penedès.

Proefnotities

De Pinot Noir, die moeite heeft te acclimatiseren in het klimaat van de Mediterranée, kan alleen maar goede oogsten produceren in de bergstreken van de Upper Penedès. De koude zomernachten van de Mas Borràs wijngaard zorgen voor een zorgvuldige rijping van de tere druiven. De wijn heeft een elegante, diep robijnrode kleur, het fruitige aroma doet denken aan de heerlijke geur van overrijpe kersen. Een verrukkelijke, fluwelen smaak, met warme, zachte, bijna zoete tannines. Om de kwalitatieve eigenschappen van deze Pinot Noir zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen, is de wijn niet gefilterd. Hierdoor kan het voorkomen dat zich droesem in de fles ontwikkelt.

Eten & Drinken

Miguel Torres Mas Borras is een ideale begeleider van gebraden vlees, ham en romige kaassoorten.

Algemeen

Familiebedrijf Miguel Torres is uitgegroeid tot een van dé iconen van de Spaanse wijn. Dat werd mogelijk door een hechte familieband en de ambitie om te blijven groeien, met behoud van kwaliteit. Twee mannen waren cruciaal voor het in 1870 opgerichte bedrijf. Miguel Torres Carbó, overleden in 1991, stond aan de wieg van verkooptoppers Viña Sol, Gran Viña Sol, Sangre de Toro en Coronas. Zijn zoon, de huidige president, Miguel A. Torres, voegde prachtige grootheden aan het gamma toe en heeft het wijngaard bezit enorm uitgebreid. Eigen wijngaarden –maar liefst 1900 hectare– zijn essentieel. Omdat de kwaliteit vooral in de wijngaard wordt 'gemaakt', beheert Torres deze met toewijding en perfectie. Ook is er veel variatie in druiven, met de lokale tempranillo, garnacha en parellada, naast uitheemse rassen als cabernet sauvignon, pinot noir, merlot, chardonnay en gewürztraminer. De afgelopen jaren zijn veel hooggelegen wijngaarden aangekocht, voor broodnodige koelte in een warm klimaat. Dezelfde perfectie wordt gehanteerd bij het maken en opvoeden van de wijnen. De eikenhouten vaten voor de rijping worden zorgvuldig geselecteerd. Het resulteert in befaamde toppers als Mas La Plana en Grans Muralles. Tevens worden die heerlijke Gran Viña Sol, Sangre de Toro en Coronas, waar iedereen van geniet, bepaald niet vergeten. Torres maakt heerlijke wijnen voor iedereen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot