Miguel Torres Milmanda Chardonnay (6 flessen)
Land
Spanje
Streken
Conca de Barbera
Appelatie
Conca de Barbera
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
chardonnay
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 249,95
Aantal:  

Miguel Torres Milmanda Chardonnay (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Torres Milmanda Chardonnay ondergaat een moderne vinificatie met controle van temperatuur. In het hart van de Cistercian route, in Conca de Barbero liggen de wijngaarden op een hoogte van 500 meter.

Proefnotities

Een prachtig intensief aroma bestaande uit citroen en overvloedig aanwezige tonen van fruit (rijpe meloen en andere tropische vruchten), alsmede boter, verrijkt met geuren van rook, vanille en truffels. De smaak is vol en zacht, geurig en rond met een lange, elegante afdronk, die zo typerend is voor de grote vintages.

Eten & Drinken

Miguel Torres Milmanda Chardonnay is een ideale begeleider van kaviaar, gerookte zalm en de beste schelp- en schaaldieren: hij is ook heerlijk bij grote vis- en wildgerechten.

Algemeen

Familiebedrijf Miguel Torres is uitgegroeid tot een van dé iconen van de Spaanse wijn. Dat werd mogelijk door een hechte familieband en de ambitie om te blijven groeien, met behoud van kwaliteit. Twee mannen waren cruciaal voor het in 1870 opgerichte bedrijf. Miguel Torres Carbó, overleden in 1991, stond aan de wieg van verkooptoppers Viña Sol, Gran Viña Sol, Sangre de Toro en Coronas. Zijn zoon, de huidige president, Miguel A. Torres, voegde prachtige grootheden aan het gamma toe en heeft het wijngaard bezit enorm uitgebreid. Eigen wijngaarden –maar liefst 1900 hectare– zijn essentieel. Omdat de kwaliteit vooral in de wijngaard wordt 'gemaakt', beheert Torres deze met toewijding en perfectie. Ook is er veel variatie in druiven, met de lokale tempranillo, garnacha en parellada, naast uitheemse rassen als cabernet sauvignon, pinot noir, merlot, chardonnay en gewürztraminer. De afgelopen jaren zijn veel hooggelegen wijngaarden aangekocht, voor broodnodige koelte in een warm klimaat. Dezelfde perfectie wordt gehanteerd bij het maken en opvoeden van de wijnen. De eikenhouten vaten voor de rijping worden zorgvuldig geselecteerd. Het resulteert in befaamde toppers als Mas La Plana en Grans Muralles. Tevens worden die heerlijke Gran Viña Sol, Sangre de Toro en Coronas, waar iedereen van geniet, bepaald niet vergeten. Torres maakt heerlijke wijnen voor iedereen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot