Miguel Torres Pinot Noir Brut (doos 6)
Land
Chili
Streken
Different Valleys
Appelatie
Different Valleys
Wijn type
Sparkling wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
pinot noir
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,75
€ 95,50
Aantal:  

Miguel Torres Pinot Noir Brut (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De eerste alcoholische fermentatie duurt 21 dagen bij een temperatuur van 18 C, de tweede 40 dagen bij 12 C. Lagering met droesem gedurende 3 jaar. Deze wijn, gemaakt van de Pinot Noir druif, komt uit de oude, vroegere phylloxera wijngaard van Torres, Chili.

Proefnotities

Deze Reserva de la Familia, is gemaakt volgens de voorvaderlijke regels van de "methode traditionelle" van de Pinot Noir druif, een klassieke, edele variëteit die geoogst wordt in de oude, vroegere phylloxera wijngaard van Torres, Chili. De wijn heeft een schitterende licht gouden kleur en zijn fijne belletjes vormen een elegante " perlage" . Verleidelijke, frisse en bloemrijke aroma's doen denken aan het voorjaar. De smaak is zijdeachtig, met een lange afdronk waarin alle fruitige tonen van de Pinot Noir zich ontplooien. Een Brut voor liefhebbers van harmonie.

Eten & Drinken

Miguel Torres Pinot Noir Brut is de perfecte wijn voor allerlei feestelijkheden.

Algemeen

In 1979 kocht Miguel Torres een schitterend, maar verwaarloosd wijngoed van 200 hectare bij Curicó in Chili, aan de voet van het Andesgebergte. Hij wordt door de Chilenen nog steeds geëerd als de eerste Europeaan die 'brood' zag in de Chileense wijnbouw. Inmiddels zijn velen hem gevolgd! Behalve veel 'knowhow' bracht Miguel Torres ook Europese druiven mee, als cabernet sauvignon, sauvignon blanc en chardonnay, en natuurlijk de modernste technieken, zoals installaties voor het maken van klasse-wijnen en eikenhouten fusten. Kortom, voldoende voor een klasse-bedrijf als Torres om in een van 's werelds beste wijnklimaten prachtige wijnen te maken.

DetailsAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot