Miguel Torres Reserva Real (6 flessen)
Land
Spanje
Streken
Catalunya
Appelatie
DO Penedes
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc
Alcohol-percentage:
14,5%
Inhoud:
0,75
€ 699,95
Aantal:  

Miguel Torres Reserva Real (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Reserva Real van Torres ondergaan een moderne vinificatie met controle van temperatuur, daarna 18 maanden gerijpt op Franse eiken vaten. De druiven komen van een hooggelegen wijngaard in de Penedés. De wijngaard, Santa Margarita de Agulladolc, bevat een licorella bodem, een grondsoort rijk een fijn leisteen.

Proefnotities

De Reserva Real is een van Torres topwijnen gemaakt van cabernet sauvignon, merlot en cabernet franc die in de Santa Margarita de Agulladolc-wijngaard groeien. Deze hooggelegen wijngaard heeft een llicorella of leisteenrijke bodem. De opbrengst van deze wijngaard is klein. De druiven bevatten geconcentreerd sap, rijpe, zoete tannines en mineralige aroma's. Na de alcoholische vergisting rijpt de wijn op nieuwe barriques, klein vaten van Frans eikenhout. De Reserva Real 2000 heeft een mahonie rode tint met bruine accenten. De aroma's van zwarte bes, framboos en pruim zijn intens. Ontwikkelde tonen van specerijen en gedroogd fruit maken de geur en smaak rijk en complex. Gebrande noten en geroosterd brood wijzen op de houtlagering. De afdronk is rijk, lang en, dankzij rijpe tannines, heel zacht.

Eten & Drinken

Miguel Torres Reserva Real past bij verfijnde gerechten met vlees en wild. Geroosterde gerechten of stoofschotels met vlees of wild. Ook rijpe kaas.

Algemeen

Familiebedrijf Miguel Torres is uitgegroeid tot een van dé iconen van de Spaanse wijn. Dat werd mogelijk door een hechte familieband en de ambitie om te blijven groeien, met behoud van kwaliteit. Twee mannen waren cruciaal voor het in 1870 opgerichte bedrijf. Miguel Torres Carbó, overleden in 1991, stond aan de wieg van verkooptoppers Viña Sol, Gran Viña Sol, Sangre de Toro en Coronas. Zijn zoon, de huidige president, Miguel A. Torres, voegde prachtige grootheden aan het gamma toe en heeft het wijngaard bezit enorm uitgebreid. Eigen wijngaarden –maar liefst 1900 hectare– zijn essentieel. Omdat de kwaliteit vooral in de wijngaard wordt 'gemaakt', beheert Torres deze met toewijding en perfectie. Ook is er veel variatie in druiven, met de lokale tempranillo, garnacha en parellada, naast uitheemse rassen als cabernet sauvignon, pinot noir, merlot, chardonnay en gewürztraminer. De afgelopen jaren zijn veel hooggelegen wijngaarden aangekocht, voor broodnodige koelte in een warm klimaat. Dezelfde perfectie wordt gehanteerd bij het maken en opvoeden van de wijnen. De eikenhouten vaten voor de rijping worden zorgvuldig geselecteerd. Het resulteert in befaamde toppers als Mas La Plana en Grans Muralles. Tevens worden die heerlijke Gran Viña Sol, Sangre de Toro en Coronas, waar iedereen van geniet, bepaald niet vergeten. Torres maakt heerlijke wijnen voor iedereen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot