Miguel Torres Santa Digna Chardonnay (doos 12)
Land
Chili
Streken
Central Valley
Appelatie
Central Valley
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 109,50
Aantal:  

Miguel Torres Santa Digna Chardonnay (doos 12)

Doos van 12 stuk(s)

Vinificatie

Moderne vinificatie van de druiven voor de Santa Digna Chardonnay van Torres met controle van temperatuur, 80% van de wijn wordt gefermenteerd in houten vaten, 20% in roestvrijstalen tanks. De wijngaarden van deze Santa Digna liggen in Linares, 140 km. ten zuiden van Curico.

Proefnotities

Santa Digna Chardonnay is een complexe, evenwichtige wijn met intense aroma's van rijp fruit - perzik, ananas, peren - en geroosterde hazelnoten. Een en ander is in perfecte harmonie met de delicate hint van vanille afkomstig van het nieuwe Franse eikenhout. De lange afdronk is zacht, vol en zuiver.

Eten & Drinken

Deze wijn kan heel goed gedronken worden bij verse vis, speciaal zalm, lichte vleessoorten zoals varkensvlees, kalfsvlees en kip.

Algemeen

In 1979 kocht Miguel Torres een schitterend, maar verwaarloosd wijngoed van 200 hectare bij Curicó in Chili, aan de voet van het Andesgebergte. Hij wordt door de Chilenen nog steeds geëerd als de eerste Europeaan die 'brood' zag in de Chileense wijnbouw. Inmiddels zijn velen hem gevolgd! Behalve veel 'knowhow' bracht Miguel Torres ook Europese druiven mee, als cabernet sauvignon, sauvignon blanc en chardonnay, en natuurlijk de modernste technieken, zoals installaties voor het maken van klasse-wijnen en eikenhouten fusten. Kortom, voldoende voor een klasse-bedrijf als Torres om in een van 's werelds beste wijnklimaten prachtige wijnen te maken.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot