Miguel Torres Santa Digna Merlot (doos 12)
Land
Chili
Streken
Central Valley
Appelatie
Central Valley
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Merlot
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 114,95
Aantal:  

Miguel Torres Santa Digna Merlot (doos 12)

Doos van 12 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Santa Digna Merlot van Torres ondergaan een moderne vinificatie met controle van de temperatuur gevolgd door rijping op eiken houten vaten.

Proefnotities

De Merlot druif heeft zich in Chili met succes aangepast. Na enige jaren van experimenteren besloot Torres om deze druivensoort aan te planten vanaf de hete kuststrook tot aan het koudste gebied, de Rio Claro. Deze Merlot is een blend van de druiven uit deze verschillende gebieden, met als resultaat een grote aromatische intensiteit van pruimen en bramen met kruidige hinten van vanille en zoethout. De smaak is bijzonder mooi en elegant, verrijkt met tonen van toast verkregen door zijn lagering op eikenhout. De afdronk is lang met een kruidige ondertoon.

Eten & Drinken

Santa Digna Merlot is heerlijk bij gevogelte, pasta en geroosterd vlees

Algemeen

In 1979 kocht Miguel Torres een schitterend, maar verwaarloosd wijngoed van 200 hectare bij Curicó in Chili, aan de voet van het Andesgebergte. Hij wordt door de Chilenen nog steeds geëerd als de eerste Europeaan die 'brood' zag in de Chileense wijnbouw. Inmiddels zijn velen hem gevolgd! Behalve veel 'knowhow' bracht Miguel Torres ook Europese druiven mee, als cabernet sauvignon, sauvignon blanc en chardonnay, en natuurlijk de modernste technieken, zoals installaties voor het maken van klasse-wijnen en eikenhouten fusten. Kortom, voldoende voor een klasse-bedrijf als Torres om in een van 's werelds beste wijnklimaten prachtige wijnen te maken.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot