Miguel Torres Santa Digna Syrah (doos 12)
Land
Chili
Streken
Central Valley
Appelatie
Central Valley
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Syrah
Alcohol-percentage:
14,5%
Inhoud:
0,75
€ 114,95
Aantal:  

Miguel Torres Santa Digna Syrah (doos 12)

Doos van 12 stuk(s)

Vinificatie

Na een schilcontact van 1 maand vindt alcoholische en malolactische fermentatie plaats gedurende 7 dagen bij een temperatuur van 28‘graden Celsius. De wijngaarden van deze Santa Digna liggen in Linares, 140 km. ten zuiden van Curico.

Proefnotities

Daar het niet lukte de Syrah druif met succes te verbouwen in Curico, werd besloten deze aan te planten in Linares, 140 km. verder zuidwaarts. Daar op een arme, goed gedraineerde bodem, is de opbrengst weliswaar klein, maar van uitzonderlijke kwaliteit.

Eten & Drinken

Santa Digna Syrah is een perfecte begeleider van pasta en pittige sauzen, gebraden en gegrild vlees en exotische gerechten.

Algemeen

In 1979 kocht Miguel Torres een schitterend, maar verwaarloosd wijngoed van 200 hectare bij Curicó in Chili, aan de voet van het Andesgebergte. Hij wordt door de Chilenen nog steeds geëerd als de eerste Europeaan die 'brood' zag in de Chileense wijnbouw. Inmiddels zijn velen hem gevolgd! Behalve veel 'knowhow' bracht Miguel Torres ook Europese druiven mee, als cabernet sauvignon, sauvignon blanc en chardonnay, en natuurlijk de modernste technieken, zoals installaties voor het maken van klasse-wijnen en eikenhouten fusten. Kortom, voldoende voor een klasse-bedrijf als Torres om in een van 's werelds beste wijnklimaten prachtige wijnen te maken.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot