Miguel Torres Vina Esmeralda (6 flessen)
Land
Spanje
Streken
Catalunya
Appelatie
DO Catalunya
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
moscatel, gewurztraminer
Alcohol-percentage:
11,5%
Inhoud:
0,75
€ 62,50
Aantal:  

Miguel Torres Vina Esmeralda (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Vina Esmeralda Muscat Gewurztraminer ondergaan een moderne vinificatie met controle van de temperatuur. De druiven worden op relatief grote hoogte verbouwd in het wijngebied Penedès, ten zuiden van Barcelona.

Proefnotities

Een vreemde druif in Spanje. Zo zou je de wijn kunnen noemen. In een gelukkig huwelijk zijn de Moscatel en Gewurztraminer samengebracht tot de Vina Esmeralda. Lichtgeel van kleur met groene omranding. Intense aroma's van fruit en bloemen (passievruchten, rijpe banaan, rozen en jasmijn), met een hint van kruiden. De smaak is fris, knisperig en soepel met geuren van bloemen en fruit. De afdronk doet denken aan groene appelen.

Eten & Drinken

Ideaal om als aperitief te drinken. Verrukkelijk bij avocado en cocktails van schelpdieren, maar ook bij andere soorten vis, meloen met ham, paté, gevogelte en varkensvlees in een zoete saus.

Algemeen

Familiebedrijf Miguel Torres is uitgegroeid tot een van dé iconen van de Spaanse wijn. Dat werd mogelijk door een hechte familieband en de ambitie om te blijven groeien, met behoud van kwaliteit. Twee mannen waren cruciaal voor het in 1870 opgerichte bedrijf. Miguel Torres Carbó, overleden in 1991, stond aan de wieg van verkooptoppers Viña Sol, Gran Viña Sol, Sangre de Toro en Coronas. Zijn zoon, de huidige president, Miguel A. Torres, voegde prachtige grootheden aan het gamma toe en heeft het wijngaard bezit enorm uitgebreid. Eigen wijngaarden –maar liefst 1900 hectare– zijn essentieel. Omdat de kwaliteit vooral in de wijngaard wordt 'gemaakt', beheert Torres deze met toewijding en perfectie. Ook is er veel variatie in druiven, met de lokale tempranillo, garnacha en parellada, naast uitheemse rassen als cabernet sauvignon, pinot noir, merlot, chardonnay en gewürztraminer. De afgelopen jaren zijn veel hooggelegen wijngaarden aangekocht, voor broodnodige koelte in een warm klimaat. Dezelfde perfectie wordt gehanteerd bij het maken en opvoeden van de wijnen. De eikenhouten vaten voor de rijping worden zorgvuldig geselecteerd. Het resulteert in befaamde toppers als Mas La Plana en Grans Muralles. Tevens worden die heerlijke Gran Viña Sol, Sangre de Toro en Coronas, waar iedereen van geniet, bepaald niet vergeten. Torres maakt heerlijke wijnen voor iedereen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot