Nebla Rueda Verdejo (6 flessen)
Land
Spanje
Streken
Duero
Appelatie
Rueda
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Verdejo
Alcohol-percentage:
13,0%
Inhoud:
0,75
€ 49,95
Aantal:  

Nebla Rueda Verdejo (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Nebla Rueda verdejo wijn worden 's nachts geplukt. De naam Nebla refereert aan de vroege ochtendnevel in de wijngaarden als de frisse nachtlucht door de nevel plaatsmaakt voor de ochtendzon. Na de oogst wordt in de vinificatie alles gedaan om de fruitaroma's in de most te bewaren.

Proefnotities

Nebla Rueda Verdejo is een zeer aromatische aantrekkelijke strak droge wijn met een bouquet van venkel en vers gemaaid gras maar ook volop tropisch fruit. Verfrissende zuren in de vol ronde afdronk.

Eten & Drinken

Zeer geschikte wijn als aperitief maar ook een voortreffeljke begeleider van pasta of rijstgerechten met zeevruchten -sushi's-, vis als zalm en kabeljauw, en schaal- en schelpdieren.

Algemeen

In vroeger tijden stond in de Rueda voornamelijk de sherry-gerelateerde druif Palomino aangeplant en was het gebied van weinig betekenis. Daar is verandering ingekomen sinds de Verdejo druif zijn intrede deed in de zeventiger jaren. De wijnen zijn nu zeer fruitig en sappig en kunnen zich in een grote populariteit verheugen. De druiven voor deze wijn worden 's nachts geplukt om ze vers, fris en koel te kunnen verwerken. De naam Nebla refereert aan de vroege ochtendnevel in de wijngaarden als de frisse nachtlucht door de nevel plaats maakt voor de vroege ochtendzon. Na de nachtelijke oogst wordt in de vinificatie alles in het werk gesteld om de fruitaroma's in de most te bewaren: koude maceratie, koude fermentatie. Daarna is uiteindelijk een zeer aromatische aantrekkelijke strak droge wijn verkregen met een bouquet van venkel, vers gemaaid gras, maar met volop tropisch fruit. De afdronk is vol rond en fruitig met kenmerkende frisse zuren.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot