Gonzalez Byass Nectar Pedro Ximenez (6 flessen)
Land
Spanje
Streken
Jerez
Appelatie
Jerez
Wijn type
Sherry
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
pedro ximenez
Alcohol-percentage:
15,0%
Inhoud:
0,75
€ 87,50
Aantal:  

Gonzalez Byass Nectar Pedro Ximenez (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De 100% Pedro Ximenez druiven voor de PX sherry hebben 3 jaar in het solera systeem doorgebracht.

Proefnotities

Gonzalez Byass Nectar Pedro Ximenez is een donkerbruine, zoete,  dikke dessertwijn. Deze sherry heeft de smaak van rozijnen en zongedroogde vijgen.

Eten & Drinken

Smaakt heerlijk bij zoete desserts, vanille ijs en pure chocolade

Algemeen

Gonzalez Byass is opgezet in 1835 in het stadje Jerez in Andalucia Spanje, door Manuel Maria Gonzalez. De Byass familie was exclusieve distributeur van de Gonzalez Byass wijnen in het Verenigd Koninkrijk en werd in 1855 aandeelhouder in het bedrijf. Gonzalez Byass is nu al vijf generaties lang in de handen van de Gonzalez familie. Het bedrijf heeft haar zakelijke strategie altijd op één principe gebaseerd, namelijk de passie voor excellente wijnen van Manuel Maria Gonzalez. Gonzalez Byass bezit 850 ha aan wijngaarden en heeft 400 ha in de vorm van langdurige contracten. Hiermee bezit het bedrijf zo’n 10% van de totale D.O.. Alle wijngaarden liggen in het beste gebied van Jerez, namelijk Jerez Superior. Hier dragen de kalkrijke Albariza bodems en het warme Atlantische klimaat bij tot de groei van de Palomino en Pedro Ximenez druiven. 95% van de wijngaarden zijn beplant met Palomino Fino, 5% met PX. Gonzalez Byass is de enige wijnmaker in Jerez met PX in de wijngaarden.

Details

Komt uit de Sherry-driehoek: tussen Puerto Santa Maria, Sanlucar de Barameda en Jerez de la Frontera.Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot