Nectaria Riesling Miguel Torres (doos 6)
Land
Chili
Streken
Curico Valley
Appelatie
Curico Valley
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Riesling
Alcohol-percentage:
14,5%
Inhoud:
0,38
€ 99,95
Aantal:  

Nectaria Riesling Miguel Torres (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Nectaria Riesling van Torres ondergaan een moderne vinificatie met controle van de temperatuur. De riesling druiven voor deze laat geoogste (vendimia tardía) edelgerotte wijn groeien in de San Francisco Valley in het Chileense Curicó-district. De druiven worden laat, eind juni, met de hand geplukt. De selectie op wel en niet door de edele rot aangetaste druiven gebeurt uiterst zorgvuldig. na de vinificatie rijpt de wijn 9 maanden op vaten van nieuw Frans eikenhout.

Proefnotities

Nectaria Riesling van Miguel Torres is warmgoud van kleur en uitgesproken vol van geur. Een wijn waaraan je blijft ruiken en proeven. Met oranje fruit, licht geroosterde hazelnoot en subtiele kruidige tonen in de neus. De smaak is rijk en tegelijkertijd opvallend elegant. Met het pittige van grapefruit, bitterzoete van gekonfijte sinaasappel, het romige van macadamia- en hazelnoot, bloesem, kruiden en tenslotte honing in de afdronk. De verfijnde zuren houden deze krachtige dessertwijn vief en laten hem bijna fris overkomen. Zo'n glas drink je bij het dessert, als dessert of, als finale, ná het dessert. Hij komt van de Chileense bodega van Torres en bestaat uit laat geoogste, edelgerotte, streng geselecteerde Riesling druiven. Van deze bijzondere wijn komt jaarlijks een beperkt aantal flessen op de markt.

Eten & Drinken

Dessertwijn bij allerlei room- en sorbet ijssoorten. Bij niet te zoete taarten Ook bij kaas, paté en ganzenlever.

Algemeen

In 1979 kocht Miguel Torres een schitterend, maar verwaarloosd wijngoed van 200 hectare bij Curicó in Chili, aan de voet van het Andesgebergte. Hij wordt door de Chilenen nog steeds geëerd als de eerste Europeaan die 'brood' zag in de Chileense wijnbouw. Inmiddels zijn velen hem gevolgd! Behalve veel 'knowhow' bracht Miguel Torres ook Europese druiven mee, als cabernet sauvignon, sauvignon blanc en chardonnay, en natuurlijk de modernste technieken, zoals installaties voor het maken van klasse-wijnen en eikenhouten fusten. Kortom, voldoende voor een klasse-bedrijf als Torres om in een van 's werelds beste wijnklimaten prachtige wijnen te maken.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot