Neetlhingshof Cabernet Merlot (12 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Western Cape
Appelatie
Western Cape
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Cabernet Sauvignon, Merlot
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 149,00
Aantal:  

Neetlhingshof Cabernet Merlot (12 flessen)

Doos van 12 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Neetlhingshof Cabernet Merlot worden geoogst in februari, gedeeltelijk met de hand en gedeeltelijk met de machine. De druivenrassen ondergaan een aparte fermentatie bij een temperatuur van 25 tot 28 graden. Na een malolactische gisting, ondergaat de wijn een rijping van 8 maanden in Frans eiken fusten.

Proefnotities

Neetlhingshof Cabernet Merlot heeft een mooie donkere kleur, met aroma's van rijpe zwarte bessen en pruimen. Deze wijn is vol van smaak, met rijpe fruittonen en zachte tannines. Een stevige maar soepele afdronk.

Eten & Drinken

Een goede wijn voor bij rood vleesgerechten, lamsvlees en stoofpotjes. Een wijn die gastronomisch breed inzetbaar is.

Algemeen

Neethlingshof ligt in het hart van de Kaap, geflankeerd door de Bottelary Hills en Papegaaiberg Berg net buiten het centrum van Stellenbosch. Er zijn veel natuurlijke voordelen voor de productie van de karakteristieke wijnen op Neethlingshof: een variëteit van bodems zoals ontleed graniet, heuvels en valleien, de koelende werking van de nabijgelegen Atlantische Oceaan op de wijngaarden tijdens het seizoen en een hoogte die varieert tussen 85 en 250 meter. Neethlingshof schittert als een briljant op internationaal vlak en ook het landgoed zelf is een bezoek meer dan waard.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot