Pasqua Le Collezioni Chardonnay (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Puglia
Appelatie
Puglia
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
chardonnay
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,75
€ 41,50
Aantal:  

Pasqua Le Collezioni Chardonnay (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Pasqua Le Collezioni Chardonnay ondergaan een moderne vinficatie met controle van de temperatuur. De wijngaarden liggen in Puglia, de zonnige zuidelijke Italiaanse streek in de kuit van de laars. Er is gezocht naar locaties waar de druiven profiteren van zowel de warme zon als de verkoelende zeewind.

Proefnotities

Pasqua, een familiebedrijf dat sinds 1925 rondom Verona in Veneto werkt, maakt inmiddels ook wijnen in andere delen van Italië. Onder andere in Puglia, in de kuit van de laars, ontdekte Pasqua de mogelijkheden om frisse, fruitige, toegankelijke wijnen te maken. Zoals deze Chardonnay. De wijngaarden liggen niet ver van de kust en profiteren van de verkoelende zeewind. De combinatie van de warme zon en frisse wind zorgt ervoor dat de fruitige aroma's en de fijne zuren behouden blijven. Pasqua heeft veel kennis, tijd en geld gestoken in de ontwikkeling van de technieken in zowel de wijngaard a ls de kelder. Die investering heeft bijgedragen aan de kwaliteit van de wijnen. En die is goed. De Chardonnay is fris, fruitig, evenwichtig en opwekkend met een milde afdronk.

Eten & Drinken

Le Collezioni Chardonnay is een aperitief en terraswijn past bij , borrelhapjes en antipast, maaltijdsalades met krab, kreeft, kip of kaas. Pizza's en quiches. Pasta's met kaassaus, met tomaat, met kip. Allerlei visgerechten met lichte saus. Ook gebakken en geroosterde vis. Geroosterde kip, geroosterde en gebakken groenten.Niet te rijpe kaas.

Algemeen

Pasqua is opgericht in 1925 door 4 broers van de familie Pasqua in Verona. Vandaag de dag is het bedrijf in handen van de 2e generatie broers. Men procuceert mooie wijnen met een goede prijs-kwalitiet verhouding. Waarden als gezin, geschiedenis, traditie en respect voor het terroir van fundamenteel belang zijn voor het bedrijf.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot