Piper Heidsieck Brut Magnum
Land
Frankrijk
Streken
Champagne
Appelatie
Champagne
Wijn type
Champagne
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinot Noir. Pinot Meunier, Chardonnay
Alcohol-percentage:
Inhoud:
1,500
€ 84,95
Aantal:  

Piper Heidsieck Brut Magnum

Doos van 1 stuk(s)

Vinificatie

Het visitekaartje van Piper-Heidsieck Champagnes, de Cuvée Brut, bestaat grotendeels uit Pinot Noir. Pinot Meunier en Chardonnay spelen ook een belangrijke rol van deze uitgebalanceerde cuvée. Streng geselecteerde wijnen van verschillende jaren worden toegevoegd om ervoor te zorgen, dat de smaak jaar na jaar consistent blijft. Piper-Heidsieck Cuvée Brut heeft 24 tot 30 maanden gerijpt. Smaakt levendig en fris en heeft een karakteristieke afdronk met een Oosterse smaak.

Proefnotities

Piper Heidsieck Brut heeft een zachte en weelderige mousse. De frisheid van de chardonnay voegt zich mooi samen met de rondheid van de Pinot Noir. Dat geeft een evenwichtige en krachtige champagne, die niet te droog is en waarin vruchten samen spelen met fijne witte bloemen.

Eten & Drinken

Heerlijk als aperitief, bij amuses, voorgerechten met vis en wit vlees, oesters, kaviaar, kalfszwezerik en romige kazen

Algemeen

De champagnes van Piper-Heidsieck zijn sprankelend en verfrissend. Sinds 1785 hebben de wijnen zich ontwikkeld zonder concessies te doen aan hun kwaliteit. De Champagnes zijn charmant, elegant en toegankelijk met een verleidelijke unieke smaak. De Piper-Heidsieck lifestyle staat voor levenslust, temperament en vruchtbaarheid. De kenmerkende fles met het rode etiket is dé champagne van vele beroemdheden. Zo ging Marilyn Monroe iedere avond naar bed met een paar druppels Chanel No.5 op haar pols en werd zij met een glas Piper-Heidsieck in haar hand wakker.

Details

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot