Baron de L Pouilly Fumé (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Loire
Appelatie
Loire
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Sauvignon Blanc
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,750
€ 425,00
Aantal:  

Baron de L Pouilly Fumé (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Pouilly Fumé Baron de L ondergaan een traditionele vinficatie met controle van de temperatuur.

Proefnotities

Baron de L Pouilly Fumé wordt alléén in de beste wijnjaren gemaakt. De wijn is fonkelend geel van kleur met een licht gouden glans. Hij heeft een subtiele aromastructuur van vuursteen, zuiver terroir expressie en prachtig fruit. Zuiver en complex van smaak met een ranke structuur en een elegante finale.

Eten & Drinken

Uitstekend bij schaal- en schelpdieren, oesters, graved lex, blauwgekookte forel, vis in beurre blanc, terrine van wildgevogelte, gebakken kalfszwezerik, kalfsoesters, oosterse keuken en bij geitenkaas.

Algemeen

Bij het streven naar een topwijn gaat het om het creëren van zodanige omstandigheden dat de wijn zich als het ware zelf maakt, met een minimum aan ingrijpen van menselijke kant, aldus Baron Patrick de Ladoucette.

Deze bevlogen eigenaar van Château du Nozet slaagt er elk jaar opnieuw in de mooiste Pouilly Fumé te maken. Château du Nozet is een fraai kasteel in neo-renaissancestijl, even ten noorden van Pouilly-sur-Loire. De wijngaarden (ruim 100 hectare) strekken zich uit over de hellingen rond het château.

De bodem bestaat afwisselend uit silex (kalk met vuursteen) en pure kalk. Contracten met boeren elders in de appellatie Pouilly Fumé zorgen voor een totaal van 225 hectare. Zo beschikt Baron Patrick over de belangrijkste vier terroirs van Pouilly Fumé, hetgeen bijdraagt aan de complexiteit van de wijnen. Wat de natuur op het moment van de oogst geeft – druiven in perfecte conditie – wordt uiterst zorgvuldig verwerkt; alle percelen worden apart gevinifieerd. Na de langzame gisting op ca. 20 gr. C. volgt de belangrijke fase van de opvoeding: de wijn rust een half jaar op de fijne ‘lie’, die regelmatig wordt opgeroerd. Hierdoor wint hij nog meer aan finesse. Heel bijzonder is Baron de L, de mooiste Pouilly Fumé van de streek, samengesteld uit de beste cuvées afkomstig uit eigen wijngaarden van het château. De oude wijnstokken (‘vieilles vignes’) zorgen voor een uitzonderlijke wijn met aromatische finesse en een ongekende smaakrijkdom. Een perfect geslepen diamant die met de jaren al zijn pracht ontwikkelt. Gebotteld in klassieke stijlvolle fles.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot