Reyneke Chenin Blanc Organic (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Stellenbosch
Appelatie
Stellenbosch
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chenin Blanc
Alcohol-percentage:
12,5 %
Inhoud:
0,75
€ 93,50
Aantal:  

Reyneke Chenin Blanc Organic (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De biodynamisch geteelde druiven worden vroeg in de ochtend geplukt om de oxidatie van de druif met zijn sap zoveel mogelijk te beperken. De trossen worden in zijn geheel geperst. Hierna volgt de gisting op kleine, oude houten vaten van Frans eiken, zonder toevinging van gistculturen. Deze wijn rijpt 12 maanden op dit eikenhout. Een klein deel van de druiven zijn vroeg geplukt en 'oxidatief' vergist op de schil in een open houten vat en rijpt vervolgens in een 'Nomblot concrete egg', waarna de assemblage volgt.

Proefnotities

Reyneke Chenin Blanc is een prachtige complete wijn met aroma's van fruit zoals appel, peer maar ook stro en honing zijn te ontdekken. Vol en rijk in de mond met een filmend mondgevoel en een perfecte zuurgraad die mooi in balans zijn.

Eten & Drinken

Deze heerlijke wijn combineert uitestekend met rijke visgerechten, kalfsvlees en kaas.

Algemeen

Toen Johan Reyneke in 1998 de boerderij in de omgeving van Stellenbosch van zijn moeder overnam besloot hij om een totaal andere richting op te gaan. Vanaf de eerste dag heeft hij zich volledig gehouden aan de regels voor biologische landbouw, maar dat ging hem nog niet ver genoeg. Johan gelooft in de filosofie van Rudolph Steiner, die in landbouw en veeteelt gebruik maakt van kruiden, mineralen en kosmische cycli, die allen bijdragen aan een harmonieus geheel waarbij de natuur op geen enkele manier kunstmatig gecorrigeerd hoeft te worden. Met deze vorm van biodynamische wijnbouw is Johan één van de pioniers in Zuid-Afrika geworden. Sinds een aantal jaren wordt hij hierbij geholpen door zijn grote vriend Rudiger Gretschel die een aantal jaren werkzaam is geweest bij Boekenhoutskloof.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot