Reyneke Reserve Red (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Stellenbosch
Appelatie
Stellenbosch
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Syrah, Cabernet Sauvignon
Alcohol-percentage:
14,5 %
Inhoud:
0,75
€ 225,00
Aantal:  

Reyneke Reserve Red (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Reyneke Reserve Red ondergaan een moderne vinficatie met controle van de temperatuur gevolgd door houtopvoeding.

Proefnotities

Reyneke Reserve Red heeft elegante aroma's van geurige witte peper, anijs en  viooltjes. De wijn heeft een mooie structuur, zachte tannines die met fles leeftijd zal verder worden geïntegreerd. Gelaagde bosvruchten en tamarinde kruiden blijven hangen in de mond.

Eten & Drinken

Heerlijk bij roodvlees gerechten en wild. Ook lekker bij belegen harde kaassoorten.

Algemeen

Toen Johan Reyneke in 1998 de boerderij in de omgeving van Stellenbosch van zijn moeder overnam besloot hij om een totaal andere richting op te gaan. Vanaf de eerste dag heeft hij zich volledig gehouden aan de regels voor biologische landbouw, maar dat ging hem nog niet ver genoeg. Johan gelooft in de filosofie van Rudolph Steiner, die in landbouw en veeteelt gebruik maakt van kruiden, mineralen en kosmische cycli, die allen bijdragen aan een harmonieus geheel waarbij de natuur op geen enkele manier kunstmatig gecorrigeerd hoeft te worden. Met deze vorm van biodynamische wijnbouw is Johan één van de pioniers in Zuid-Afrika geworden. Sinds een aantal jaren wordt hij hierbij geholpen door zijn grote vriend Rudiger Gretschel die een aantal jaren werkzaam is geweest bij Boekenhoutskloof.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot