Reyneke Sauvignon Blanc Organic (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Stellenbosch
Appelatie
Stellenbosch
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Sauvignon Blanc
Alcohol-percentage:
12,5 %
Inhoud:
0,75
€ 76,50
Aantal:  

Reyneke Sauvignon Blanc Organic (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Moderne witte wijn vinificatie, met inweking van de schillen, temperatuur gecontroleerde vergisting en rijping van de wijn op RVS cuves gedurende enkele maanden.

Proefnotities

Reyneke Sauvignon Blanc heeft een heldere strogele kleur. In de neus frisse geuren van meloen met een minerale ondertoon. In de smaak is de wijn delicaat, maar toch een stevige structuur met een mooie uitgebalanceerde zuurgraad die zorgt voor frisheid in de wijn.

Eten & Drinken

Perfect aperitief of bij schaal en schelpdieren.

Algemeen

Toen Johan Reyneke in 1998 de boerderij in de omgeving van Stellenbosch van zijn moeder overnam besloot hij om een totaal andere richting op te gaan. Vanaf de eerste dag heeft hij zich volledig gehouden aan de regels voor biologische landbouw, maar dat ging hem nog niet ver genoeg. Johan gelooft in de filosofie van Rudolph Steiner, die in landbouw en veeteelt gebruik maakt van kruiden, mineralen en kosmische cycli, die allen bijdragen aan een harmonieus geheel waarbij de natuur op geen enkele manier kunstmatig gecorrigeerd hoeft te worden. Met deze vorm van biodynamische wijnbouw is Johan één van de pioniers in Zuid-Afrika geworden. Sinds een aantal jaren wordt hij hierbij geholpen door zijn grote vriend Rudiger Gretschel die een aantal jaren werkzaam is geweest bij Boekenhoutskloof.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot