Tenuta Santedame Chianti Classico Ruffino (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Toscane
Appelatie
Chianti Classico
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
sangiovese
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 104,95
Aantal:  

Tenuta Santedame Chianti Classico Ruffino (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Tenuta Santedame Chianti Classico Ruffino Traditionele vinificatie met controle van temperatuur, daarna gedeeltelijke rijping op hout en in stalen vaten. Santedame Estate is een erfgoed gesitueerd in de gouden kom' van Castellina in Chianti Classico, het hart van Toscane. Het historische, 700 hectare grote landgoed 'Santedame' ligt genesteld in een op het zuiden gelegen helling van de ronde heuvels van Toscane.

Proefnotities

Tenuta Santedame Chianti Classico is een robijnrode wijn met een zeer intens en complex aroma, waarin kersen en wilde bessen domineren, vermengd met kruidige geuren en hinten van vanille, zoethout en koffie. In de elegante structuur, die perfect in balans is, komen zachte tannines en kruidige tonen aangevuld met een fruitige body naar voren. De afdronk is buitengewoon lang. De steile hellingen van dit landgoed zijn bedekt met wijnranken gemarkeerd met eeuwenoude olijfbomen omringd door Europa's enige beschermde cipressen bos. De kapel van Sint Peter domineert over het landschap: de enige overgebleven herinnering aan de 12de eeuwse Benedictijnse monarchie in dit gebied. In deze kapel is een 15de eeuwse fresco te zien, die eveneens is afgebeeld op het etiket van de wijn Santedame. Deze op het zuiden gerichte vallei, die is gelegen op 320 tot 500 meter boven de zeespiegel, profiteert van de frisse berglucht en de lange uren zonneschijn. Dit speciale microklimaat brengt wijnen voort van zo'n waardigheid dat dit gebied de wijnnaam heeft gekregen 'gouden kom'.

Eten & Drinken

De wijn past uitstekend bij krachtige pasta's, gegrild vlees en oude kaassoorten.

Algemeen

Ruffino was lang synoniem voor Chianti, maar is met haar tijd meegegaan en heeft de wijngaarden beplant met druiven van vele streken. Kwaliteit staat voorop: hoge plantdichtheid, lage opbrengsten, de beste klonen, de laatste technieken, in combinatie met een respect voor traditie. Het levert bijzondere wijnen op, van de prima basis-Chianti tot de grootse Brunello di Montalcino. Zeer recent heeft Ruffino aan haar Estates het Estate Borgo Conventi toegevoegd, gelegen in de noordelijke Friuli-streek.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot