Ruffino Serelle (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Toscane
Appelatie
Vin Santo del Chianti
Wijn type
Dessert wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
malvasia del chianti, trebbiano toscano
Alcohol-percentage:
15,0%
Inhoud:
0,38
€ 112,50
Aantal:  

Ruffino Serelle (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De oogst van deze dessertwijn vindt plaats van september tot laat in oktober. Nadat de druiven geperst en ontsteelt zijn vindt een uiterst langzame fermentatie plaats in 225 liter eikenhouten vaten bij 15/17 C tot en met maart. Daarna laat men de wijn 3 jaar rijpen in eikenhouten vaten van 225 liter. De wijngaarden liggen in de La Solatia en Gretole gebieden.

Proefnotities

Ruffino Vin Santo del Chianti Serelle is amberkleurig met gouden accenten.

Eten & Drinken

"Deze Vin Santo past heel goed bij desserts met amandelspijs, vijgen, dadels en deegwaren. In Italië wordt hij bij het dessert gedronken bij Panforte, een specialiteit uit Sienna: harde droge cake met amandelspijs. Ook een ideale combinatie is het harde koekje "Cantuccini" genaamd: een keihard koekje dat in de Vin Santo wordt gedoopt en daardoor wat zachter geworden ook als dessert wordt gegeten."

Algemeen

Ruffino was lang synoniem voor Chianti, maar is met haar tijd meegegaan en heeft de wijngaarden beplant met druiven van vele streken. Kwaliteit staat voorop: hoge plantdichtheid, lage opbrengsten, de beste klonen, de laatste technieken, in combinatie met een respect voor traditie. Het levert bijzondere wijnen op, van de prima basis-Chianti tot de grootse Brunello di Montalcino. Zeer recent heeft Ruffino aan haar Estates het Estate Borgo Conventi toegevoegd, gelegen in de noordelijke Friuli-streek.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot