Verfijn uw keuze
Wijn type
- Witte wijn
- Rode wijn
- Rosé wijn
- Champagne
- Mousserende wijn
- Prosecco
- Port
- Sherry
- Dessert Wijn
- Alcoholvrije wijn
Land

- Land
- Frankrijk
- Streken
- Bourgogne
- Appelatie
- Rully 1er Cru Clos du Chapitre Rouge AOC
- Wijn type
- Rode wijn
- Jaargang:
- op aanvraag
- Druivensoort:
- Pinot Noir
- Alcohol-percentage:
- Inhoud:
- 0,75
Rully 1er Cru Clos du Chapitre Rouge Bernard Defaix (6 flessen)
Vinificatie
Om goede wijn te kunnen produceren heb je goede druiven nodig is het belangrijkste motto van Didier en Sylvain. De gezonde druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig gesorteerd. Alleen de beste trossen worden verwerkt. De alcoholische en malolactische gisting duren 2-3 weken, met regelmatige ‘pigeages’ (onderdompelen van de schillenhoed) en ‘remontages’ (aftappen van gistende sappen om ze weer op de schillenhoed te sproeien). De jonge wijn rijpt nog 15 maanden in eikenhouten vaten (50% nieuw). Er wordt slechts heel licht gefilterd voor het bottelen.
Proefnotities
Rully 1er Cru Clos du Chapitre Rouge Bernard Defaix heeft een diepe, intense robijnrode kleur. Frisse, fruitige neus boordevol rode vruchten. Goed geïntegreerde houtnuances zowel in de neus als op de tong. Fluwelig, fris, evenwichtig, sappig, verfijnd van smaak en structuur, lange en elegante finale.
Serveren: 16-17°C. Bewaren: zeer goed oplegpotentieel, 8-10+ jaar na de oogst.
Eten & Drinken
Deze klassieke pinot noir van grote klasse combineert goed met lamsvlees, gegrild of geroosterd, maar ook als spiesjes verwerkt. Eveneens aanbevolen: klassiek ovengebraad van het varken, rund of kalf, wild, gevogelte, konijn, luxe orgaanvlees (vaars- of kalfslever, kalfs- of lamsniertjes), pasta en risotto met roodvlees of wild, stoofschotels van rund- of lamsvlees… Gedurfd maar zeker niet onverdienstelijk bij subtiele Oosterse vlees/gevogelte gerechten uit de wok of wa(d)jan.
Algemeen
Het Domaine Bernard Defaix & Fils ligt in het hart van het Chablis wijngebied, in het dorp Milly. Bernard Defaix, de 4e generatie van een wijnboerenfamilie, begon in 1959 met slechts 2 ha wijngaarden. Samen met zijn vrouw Monique wisten ze het bedrijf in de loop van de jaren uit te breiden tot 26 ha, waarvan de helft in Chablis 1er Cru gebied! De 5e generatie beheert nu het domein, maar ‘pa’ Bernard geeft nog hier en daar nuttige adviezen aan zijn twee zoons Didier (wijngaard) en Sylvain (wijnkelders), sinds 2002 eveneens door Hélène, de vrouw van Didier, bijgestaan. De Chablis wijngaarden van het domein zijn geplant op heuvelflanken met een ligging naar het westen. De bodem bestaat uit fossielhoudend Kimmeridgiaans kalk uit het Krijt tijdperk. In de wijngaarden wordt milieuvriendelijk gewerkt met gebruik van zoveel mogelijk producten en methodes uit de biologische wijnbouw.
Details
Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl
Om goede wijn te kunnen produceren heb je goede druiven nodig is het belangrijkste motto van Didier en Sylvain. De gezonde druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig gesorteerd. Alleen de beste trossen worden verwerkt. De alcoholische en malolactische gisting duren 2-3 weken, met regelmatige ‘pigeages’ (onderdompelen van de schillenhoed) en ‘remontages’ (aftappen van gistende sappen om ze weer op de schillenhoed te sproeien). De jonge wijn rijpt nog 15 maanden in eikenhouten vaten (50% nieuw). Er wordt slechts heel licht gefilterd voor het bottelen.
Rully 1er Cru Clos du Chapitre Rouge Bernard Defaix heeft een diepe, intense robijnrode kleur. Frisse, fruitige neus boordevol rode vruchten. Goed geïntegreerde houtnuances zowel in de neus als op de tong. Fluwelig, fris, evenwichtig, sappig, verfijnd van smaak en structuur, lange en elegante finale.
Serveren: 16-17°C. Bewaren: zeer goed oplegpotentieel, 8-10+ jaar na de oogst.
Deze klassieke pinot noir van grote klasse combineert goed met lamsvlees, gegrild of geroosterd, maar ook als spiesjes verwerkt. Eveneens aanbevolen: klassiek ovengebraad van het varken, rund of kalf, wild, gevogelte, konijn, luxe orgaanvlees (vaars- of kalfslever, kalfs- of lamsniertjes), pasta en risotto met roodvlees of wild, stoofschotels van rund- of lamsvlees… Gedurfd maar zeker niet onverdienstelijk bij subtiele Oosterse vlees/gevogelte gerechten uit de wok of wa(d)jan.
Het Domaine Bernard Defaix & Fils ligt in het hart van het Chablis wijngebied, in het dorp Milly. Bernard Defaix, de 4e generatie van een wijnboerenfamilie, begon in 1959 met slechts 2 ha wijngaarden. Samen met zijn vrouw Monique wisten ze het bedrijf in de loop van de jaren uit te breiden tot 26 ha, waarvan de helft in Chablis 1er Cru gebied! De 5e generatie beheert nu het domein, maar ‘pa’ Bernard geeft nog hier en daar nuttige adviezen aan zijn twee zoons Didier (wijngaard) en Sylvain (wijnkelders), sinds 2002 eveneens door Hélène, de vrouw van Didier, bijgestaan. De Chablis wijngaarden van het domein zijn geplant op heuvelflanken met een ligging naar het westen. De bodem bestaat uit fossielhoudend Kimmeridgiaans kalk uit het Krijt tijdperk. In de wijngaarden wordt milieuvriendelijk gewerkt met gebruik van zoveel mogelijk producten en methodes uit de biologische wijnbouw.
Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl